Tenis

Ljubičić: 'Ako Ivan Dodig ne osvoji trofej, nećemo ovaj Roland-Garros pamtiti po dobrome'

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2023.
Ljubičić: 'Ako Ivan Dodig ne osvoji trofej, nećemo ovaj Roland-Garros pamtiti po dobrome'
Foto: Pixsell

Hrvatski tenis u Parizu spao je na dva imena. Ivan Dodig je "na životu" u muškim parovima, a Dino Prižmić u juniorskoj konkurenciji, ostali su već ispali...

Ivan Ljubičić gostovao je u programu HTV-a u emisiji Dobro jutro Hrvatska gdje je prokomentirao nastup hrvatskih predstavnika na Roland-Garrosu. Jedini koji su nešto napravili su Ivan Dodig i Dino Prižmić dok su ostali razočarali.

Igraj na Roland-Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U juniorskom dijelu Dino Prižmić je odlučio doći i probati osvojiti Roland-Garros. Njegov tenis je iznad te razine, ali odlučio je probati i već je u četvrtfinalu. Ivan Dodig u paru i dalje drži našu zastavu i ne da se, a u singlu smo ostali bez predstavnika. Ako Ivan Dodig ne osvoji trofej, nećemo ovaj Roland-Garros pamtiti po dobrome."

Nakon što je Roger Federer otišao u mirovinu, Ljubičić je dobio poziv Francuskog teniskog saveza gdje surađuje s mladim igračima.

"Surađujem s Francuskim teniskim savezom. Ne briljiraju, nisu imali nijednog Francuza ili Francuskinju u trećem kolu što je debakl. U Francuskoj je preko milijun licenciranih igrača, probat ću se koncentrirati na najbolje mlade igrače i pomoći im da probaju dosegnuti stare staze slave. Volio bih se koncentrirati na njih 4-5 najboljih. U ranim godinama su najbolji u svijetu, ali onda se negdje pogube."

Osim toga na Lošinju ima tenisku akademiju u kojoj se trenutno održava veteransko prvenstvo na kojem sudjeluju veterani iz 37 zemalja svijeta.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!