Nogomet

Nijemci igraju jubilarnu utakmicu protiv Ukrajinaca

Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Nijemci igraju jubilarnu utakmicu protiv Ukrajinaca

Prijateljski susret humanitarnog karaktera odigrat će se od 18 sati u Bremenu. Za njemačku reprezentaciju će to biti 1000. međunarodna utakmica, a na klupi Ukrajine će debitirati novi izbornik…

Klupska natjecanja su završila, pale su konačne odluke, a slijedi nam reprezentativni dio mjeseca. Dok će neki poput Hrvatske, Nizozemske, Italije i Španjolske igrati završnicu Lige nacija, pred drugima su kvalifikacijski i prijateljski susreti.

Igraj na Njemačka - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan takav, prvenstveno humanitarnog karaktera odigrat će se danas od 18 sati u Bremenu.

Njemačka nogometna reprezentacija obilježit će važan jubilej i odigrati 1000. međunarodnu utakmicu, a za proslavu tog broja odigrati će prijateljski susret s Ukrajinom. Prvu utakmicu u povijesti njemačka reprezentacija odigrala je 5. travnja 1908. protiv Švicarske (5:3), najveću pobjedu ostvarila je 1. srpnja 1912. protiv Rusije (16:0), a najveći poraz 13. ožujka 1909. protiv Engleske (0:9).

U toj bogatoj povijesti upisali su i četiri titule svjetskih prvaka te tri europske i jedan trofej Kupa konfederacija.

Bit će ovo i utakmica u kojoj će debitirati novi izbornik Ukrajine Sergij Rebrov. Napadačka ikona svoje države vodit će po ugovoru reprezentaciju do kraja Svjetskog prvenstva 2026., a primarni cilj je osigurati Euro 2024.

Što su rekli?

Hansi Flick, izbornik Njemačke:"Ako gledate brojke u cjelini, nešto je posebno što sam sudjelovao u više od deset posto utakmica. Wolfgang Bunz, naš fizioterapeut, sutra će biti tamo po 340. put. Igramo protiv zemlje koja je u vrlo teškoj situaciji. Veselimo se utakmici jer je to također momčad koja može igrati jako dobar nogomet. Želimo pomoći da svi vide atraktivnu nogometnu utakmicu."

Sergij Rebrov, izbornik Ukrajine:"Prije svega, jako je važno pripremiti se za službene utakmice. Za Ukrajinu je u svakoj utakmici pitanje rezultata. No, nemamo puno vremena pa ćemo ovaj susret smatrati pripremom za službene utakmice. Prije svega želim zahvaliti Njemačkoj — jednoj od zemalja koja je najviše pomogla Ukrajini tijekom rata. Velika nam je čast biti ovdje i biti domaćin jubilarne utakmice. Nogomet daje ljudima u našoj zemlji emocije koje smo malo izgubili gledajući vijesti, što se događa u ratu. Rekao sam igračima da moramo dati emocije našim ljudima da ih bodre, moramo pokazati svoj karakter na terenu. Ova utakmica nije službena, ali je vrlo važno pokazati naš karakter. Jednako je važno pokazati da smo tu, da Ukrajina živi i igra nogomet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Wezerstadion, Bremen, 18:00

Sudac: Anastasios Sidiropoulos

Nedostaju

Njemačka: -

Ukrajina: -

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji međusobni dvoboj imali su u studenom 2020. i tad je slavila Njemačka. Ukrajnici u osam međusobnih dvoboja nijednom nisu slavili protiv Elfa. Tri puta je utakmica završila remijem, a četiri pobjedom Njemačke.

Prognoza

Iako je prijateljska utakmica, Nijemci su izraziti favoriti, a vjerujemo i da će to danas opravdati.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!