Sportnet

Jakić i Smolčić imaju novog trenera: Klupu Eintrachta preuzeo bivši Nagelsmanov pomoćnik

Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Jakić i Smolčić imaju novog trenera: Klupu Eintrachta preuzeo bivši Nagelsmanov pomoćnik
Foto: EPA

Pronašli su u Frankfurtu zamjenu za trofejnog trenera Glasnera. Toppmöller preuzima momčad koja je osvojila Europsku ligu i igrala nokaut fazu Lige prvaka prošle sezone…

Eintracht Frankfurt imenovao je

Dina Toppmöllera za svog novog glavnog trenera, nakon odlaska Olivera Glasnera. Toppmöller je radio kao pomoćnok Juliana Nagelsmanna u RB Leipzigu i Bayern Münchenu, a potpisao je trogodišnji ugovor do 30. lipnja 2026. godine s klubom za kojeg igraju i dva Hrvata Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić.

Igraj na Njemačka - Ukrajina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovaj 42-godišnjak nasljeđuje frankfurtski tim koji je osvojio UEFA Europsku ligu 2021./22. , a zatim se plasirao u šesnaestinu finala UEFA Lige prvaka 2022./23. na svom natjecateljskom debiju. Ove sezone su igrali i finale Kupa u kojem su poraženi od RB Leipziga.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će Dino raditi kao glavni trener u Bundesligi. Drago nam je što smo ga doveli s njegovom stručnošću, dubokim razumijevanjem nogometa i visokom međuljudskom kompetentnošću. Dugo sam pratio Dinovo putovanje i u Leipzigu sam dobio uvid iz prve ruke u njegov način rada, oblikovan dobrim taktičkim razumijevanjem i analitičkom sposobnošću", rekao je Eintrachtov direktor za sport Markus Krösche i dodao:

"Nije bilo iznenađenje što ga je Julian Nagelsmann poveo sa sobom u Bayern. Način na koji igra nogomet uklapa se u našu filozofiju. A kao bivši igrač Eintrachta, koji tečno govori engleski i francuski, Dino neće imati problema da se brzo snađe u Frankfurtu."

Toppmöller nije stranac u Frankfurtu, jer je igrao za klub tijekom sezone u drugoj Bundesligi 2002/03. Kao trener, proslavio se u Luksemburgu s Dudelangeom, odvevši ih u grupnu fazu Europske lige, prije nego što se vratio u rodnu Njemačku vodeći belgijski Virton.

Toppmöller je radio pod vodstvom Nagelsmanna u Leipzigu i Bayernu između srpnja 2020. i ožujka 2023., osvojivši s Bayernom naslov Bundeslige 2021/22. On je sin bivšeg napadača Kaiserslauterna

Klausa Toppmöllera, koji je također bio trener Frankfurta 1993./94.

"Eintrachtov razvoj posljednjih godina bio je impresivan. Moja prošlost znači da sam uvijek imao poseban odnos prema Eintrachtu, uvijek sam pratio klub. To znači da sam još sretniji što sam sada dio Eintrachta i želim nastaviti voditi taj pozitivan razvoj sa svojim trenerskim osobljem, timom i svi zaposlenici u klubu. Kao igrač, bio sam na terenu 2003. godine u 6-3 pobjedi protiv Reutlingena kada smo promovirani. Sada je povratak u ovaj klub kao glavni trener, s njegovim velikim emocijama i jedinstvenim navijačima, velika čast za mene i također veliki izazov. Siguran sam da ćemo iu budućnosti uživati u sjajnim nogometnim feštama", rekao je o novom klubu.

Toppmöller kao pomoćnike dovodi Nelsona Morgada iz Monaca i Erwina Bradascha koji je s njim radio u Dudelangeu i Virtonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!