Ostali sportovi

Zlatna medalja za Josipa Krznarića na Globalnim igrama

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Zlatna medalja za Josipa Krznarića na Globalnim igrama

Na Globalnim igrama koje se održavaju u Vichyiju do zlatne medalje stigao je Josip Krznarić. Džudaš je bio najbolji u kategoriji -60 kilograma...

Sjajne vijesti dolaze nam iz Francuske za koje se pobrinuo Josip Krznarić iz AJK Mladost Zagreb osvojivši zlatnu medalju na Globalnim igrama koje se održavaju u Vichyiju od 4. do 10. lipnja.

Krznarić je osvojio zlatno odličje u kategoriji -60kg. Džudo je ove godine prvi put uveden na program igara te je ovo ujedno i prva medalja osvojena za Hrvatsku u tom sportu.

Zemlje koje su nastupile u judu uz Hrvatsku bile su: Australija, Belgija, Izrael, Japan, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Velika,Britanija i domaćin Francuska.

Uz Krznarića su kao dio Hrvatske delegacije još bili:
Igor Špehar - službeni delegat
Rene Petrovic - trener

Virtus Global Games najvažnije je međunarodno natjecanje za vrhunske sportaše s intelektualnim teškoćama, Downovim sindromom i autizmom bez intelektualnih teškoća.

Francuska federacija prilagođenog sporta (FFSA) organizirala je 6. izdanje Virtus Global Games, godinu dana prije Paraolimpijskih igara u Parizu.

Na ovim igrama nastupa 1000 vrhunskih sportaša i 400 popratnog osoblja iz 80 različitih zemalja. Ovo natjecanje, koje odgovara 15 svjetskih prvenstava u tjedan dana, mobiliziralo je više od 400 volontera, sudaca i dužnosnika iz cijele Francuske.

Foto: Luc PERCIVAL i privatna arhiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!