Tenis

Dodig: 'Tijelo daje znakove, boli i škripi, no još sam dobar'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Dodig: 'Tijelo daje znakove, boli i škripi, no još sam dobar'
Foto: EPA

Ivan Dodig vratio se u Hrvatsku nakon osvajanja Roland-Garrosa u konkurenciji parova. Osvrnuo se na loš tretman organizatora, ali i na to planira li još igrati...

Nakon osvajanja Roland-Garrosa kući se vratio Ivan Dodig koji je sletio u splitsku zračnu luku gdje ga je dočekala obitelj i vodstvo Hrvatskog teniskog saveza.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ovo je velik rezultat, posebno u mojim godinama, nema puno igrača koji osvajaju Grand Slamove u toj dobi. Zahtjevi su veliki i tim više sam sretan i ponosan. Posebno sam zadovoljan kako smo odigrali finalni meč."

Dodig je po sedmi put u karijeri osvojio jedan Grand Slam, a ovoga puta najbolji je bio s Austinom Krajicekom. Više puta se žalio na tretman organizatora - kasnio je na treninge jer mu nije bio omogućen prijevoz do terena.

"Kroz karijeru sam navikao na razne stvari. To izgledaju kao nekakve sitnice, ali sam puno vremena gubio zbog organizacije. Prijevoz me čekao dva kilometra od hotela na ulici, bez razloga. Nije to bilo toliko daleko da nije mogao do mene doći. I tako 15 dana puno zbrke zbog malih stvari", nastavio je Dodig.

"Nisam imao adekvatne pripreme kao drugi igrači. Kasnio sam na zagrijavanje, uoči polufinala sam morao ustati u 6 sati da bih stigao. Na kraju sam htio poručiti da turniri kao što je Roland-Garros moraju imati bolju organizaciju. Govorio sam im, ali nisu me čuli."

Pitanje je hoće li se za ubuduće išta promijeniti.

"Slutim da će se moji odvjetnici javiti s nečim, moglo bi biti problema, no to je dio karijere u kojoj sam prošao i dobre i loše stvari. Međutim, kad je čovjek u pravu, treba reći, pokušao sam sve, razgovarao s organizatorima tri puta, ali nisu imali sluha. Jedini način je bio da osvojim i onda sve javno kažem. ne samo zbog sebe, nego i zbog drugih tenisača koji svakakve tretmane doživljavaju na turnirima. Ljudi to trebaju znati."

Nema još namjeru u mirovinu.

"Dobro se osjećam, tijelo daje znakove, boli i škripi, no još sam dobar. Mogu osvajati velike turnire. Trudim se oko tijela, vodim brigu, to je ključ. Nadam se da će biti još lijepih rezultata, još u meni ima vatre. Drago mi je što mi djeca mogu svjedočiti velikim rezultatima, oni su mi motivacija."

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!