Tenis

Nakon pauze od gotovo šest mjeseci na teniske terene porazom se vratila Venus Williams

Krešimir Milić • utorak, 13.06.2023.
Nakon pauze od gotovo šest mjeseci na teniske terene porazom se vratila Venus Williams
Foto: EPA

Posljednji meč odigrala je u siječnju zbog ozljede. Gotovo pola godine je prošlo od zadnjeg meča, a danas je poražena od 202. tenisačice svijeta…

Gotovo šest mjeseci pauzirala je 42-godišnja Venus William s zbog ozljede potkoljenice koju je zadobila u siječnju. Posljednji meč igrala je 5. siječnja kad je poražena s 2:1 u setovima od 39. tenisačice svijeta Kineskinje Lin Zhu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Isti skor u setovima ostvarila i je u svom povratku na teniske terene na WTA turniru u nizozemskom Hertogenboschu u prvom kolu. Bolja od nje danas je bila s 2:1 u setovima 3:6, 7:6, 6:2 202. na WTA ljestvici 17-godišnja Švicarka Celine Naef.

Prvi set pripao je slavnoj Amerikanki peterostrukoj osvajačici Wimbledona i dva naslova US Opena. Krenula je dobro i u drugom te imala vodstvo 4:2, ali gubi servis kod rezultata 4:4, a onda set odlazi u tie break u kojem je izgubila dva servisa i set.

U trećem setu nastupio je veći pad i gubi tri servisa. Naef je imala dvije meč lopte, a drugu je iskoristila glatko i slavila protiv nekad druge, danas 696. tenisačice svijeta.

Švicarku u drugom kolu čeka meč protiv osme nositeljice turnira i 62. na WTA ljestvici Amerikanke Caty McNally.

WTA Hertogenbosch, 1. kolo:
Celine Naef – Venus Willams 3:6, 7:6, 6:2

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!