Košarka

Barcelona eliminirala Unicaju i osigurala finale s Realom

Krešimir Milić • utorak, 13.06.2023.
Barcelona eliminirala Unicaju i osigurala finale s Realom
Foto: EPA

Košarkaški klasik u finalnoj seriji španjolske ACB lige gledat ćemo i ove godine. Barcelona je s ukupnih 3:1 u polufinalnoj seriji bila bolja od Unicaje…

Treću sezonu zaredom u finalnoj seriji španjolske ACB lige igrat će Barcelona i Real Madrid. Nakon što je Real finale osigurao jučer slavljem 3:1 u polufinalnoj seriji protiv Jouventuta isto je danas napravila Barcelona protiv Unicaje.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobijedila je danas Barcelona u Malagi Unicaju s 87:75 (23:13, 22:24, 28:15, 14:23). Održavali su košarkaši Barcelone tijekom cijelog susreta prednost, a u jednom trenu posljednje četvrtine ona je bila i 24 poena razlike.

Već u prvoj četvrtini počeli su graditi prednost, a serijom 10:0 stigli su do deset koševa razlike s kojom su zaključili četvrtinu. U drugoj su domaći odigrali bolju partiju i smanjili do odmora razliku na osam koševa, a u jednom trenutku su bili i na četiri poena zaostatka.

Nakon odmora Barcelona je ubacila u brzinu više i sjajnom serijom 20:4 u trećoj četvrtini otišla na 23 poena razlike. Od tog trenutka za domaće više nije bilo prilika za stizanje Barcelone koja je u posljednjoj četvrtini vodila i 24 poena razlike, a do kraja je Unicaja smanjila na 12 poena zaostatka.

Tyler Kalinoski i Kendrick Perry bili su s po 15 poena najefikasniji u redovima Unicaje, a kod Barcelone su to bili Nikola Mirotić s 14 i Tomas Satoransky s 12 poena.

EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!