Košarka

Partizan zamalo ispustio veliku prednost protiv Crvene zvezde u prvoj utakmici finalne serije ABA lige

Krešimir Milić • utorak, 13.06.2023.
Partizan zamalo ispustio veliku prednost protiv Crvene zvezde u prvoj utakmici finalne serije ABA lige

Partizan je napravio prvi korak prema prekidu dominacije Crvene zvezde u ABA ligi. U rekordno posjećenoj Stark Areni poveli su u finalnoj seriji…

Prije nego je krenula finalna serija ABA lige vodila se borba između Partizana i Crvene zvezde oko rasporeda, a kad je postignut dogovor crno-bijeli su dobili priliku doći do vodstva na svom parketu. Tu priliku nisu propustili pred ispunjenom Stark Arenom, u kojoj je srušen rekord posjećenosti utakmice ABA lige od 18.324 navijača.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Partizan je poveo u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde zahvaljujući prvenstveno kanonadi iz prvog dijela na koju gosti nisu imali odgovora. Slavio je Partizan na kraju 88:80 (29:21, 27:15, 17:25, 15:19) i napravio korak prema prekidanju dominacije Crvene zvezde u ABA ligi, a na odmor su otišli s vodstvom od 20 razlike.

U prvom dijelu igrači Partizana pogodili su devet trica, naspram tek tri Zvezde koja nije u drugoj četvrtini pogodila nijednu tricu u četiri pokušaja. Isto su ponovili igrači Partizana u trećoj četvrtini kad se počela topiti prednost. U pet pokušaja nisu pogodili nijednu tricu, a Crvena zvezda je do kraja četvrtine prednost Partizana smanjila na 12 razlike.

Tijekom posljednje četvrtine nastavili su smanjivati prednost Partizana, ali nisu uspjeli doći do preokreta. Kumovao je tome i loš postotak šuta za tricu od samo dvije pogođene u deset pokušaja.

Partizan je do kraja uspio održati prednost, ponajviše zahvaljujući sjajnom prvom dijelu i neefikasnosti košarkaša Crvene zvezde koji su u drugom dijelu propustili kazniti lošiji drugi dio domaćih.

Partizan su do pobjede predvodili Zach LeDay s 24 poena i pet skokova te Kevin Punter s 19 poena četiri skoka i isto toliko asistencija. U redovima Crvene zvezde najefikasniji bili su Ognjen Dobrić sa 17 poena te šest skokova i četiri asistencije te Facundo Campazzo s 15 poena, četiri skoka i deset asistencija.

Druga utakmica finalne serije ABA lige igrat će se ponovno u Stark Areni, a na rasporedu je u četvrtak 15. lipnja od 20 sati.

ABA liga, doigravanje

finale

Partizan88:80Crvena zvezda
Partizan87:78Crvena zvezda
Crvena zvezda91:78Partizan
Crvena zvezda68:56Partizan
Partizan96:85Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!