Košarka

Crvena zvezda smanjila vodstvo Partizana u finalnoj seriji ABA lige

Krešimir Milić • nedjelja, 18.06.2023.
Crvena zvezda smanjila vodstvo Partizana u finalnoj seriji ABA lige

Slavljem na domaćem parketu smanjili su vodstvo Partizana na 2:1 u finalnoj seriji. Nakon dva gostujuća poraza upisali i pobjedu kod kuće…

Borba za titulu prvaka ABA lige nastavit će se minimalno za još jednu utakmicu između Crvene zvezde i Partizana. Nakon što je Partizan poveo u seriji s dvije pobjede na domaćem parketu, priliku da smanji iskoristila je Crvena zvezda.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavila je momčad Duška Ivanovića 91:78 (19:21, 19:20, 24:18, 29:19) protiv košarkaša koje vodi Željko Obradović. Nisu krenuli ponovno dobro u utakmicu kao i u prva dva susreta igrači Zvezde, ali ovog puta su puno bolje odigrali drugi dio nego što je to bio slučaj u prve dvije utakmice.

Na odmor se išlo vodstvom 41:38 Partizana, a već u trećoj četvrtini Zvezda preuzima vodstvo nakon par minuta igre. Partizan je uspio izjednačiti posljednji put kod rezultata 52:52 i nakon toga se više nije vraćao u egal niti u prednost naspram domaćih.

Košem Campazza pred kraj susreta imali su i 15 koševa prednosti, ali do kraja su s dva bacanja Puntera uspjeli smanjiti igrači Partizana na 13 koševa zaostatka i na tome je ostalo.

Najviše koševa u redovima pobjednika postigao je Nedović koji je susret zaključio s 19 poena, dok je u redovima Partizana najefikasniji bio Exum sa 16 poena.

Četvrtu utakmicu finalne serije igrat će ponovno na parketu Crvene zvezde, a utakmica je na rasporedu u utorak od 18 sati.

Foto: ABA League j.t.d. / Emilija Jovanovic

ABA liga, doigravanje

finale

Partizan88:80Crvena zvezda
Partizan87:78Crvena zvezda
Crvena zvezda91:78Partizan
Crvena zvezda68:56Partizan
Partizan96:85Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!