Zimski sportovi

Vegas Golden Knightsi razbili Florida Pantherse za povijesnu NHL titulu

Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
Vegas Golden Knightsi razbili Florida Pantherse za povijesnu NHL titulu

Hokejaši Vegas Golden Knightsa osvojili su svoj prvi Stanley Cup. U petoj utakmici finala protiv Florida Panthersa apsolutno su izdominirali te zaključili posao s 4-1 u seriji...

Vegas Golden Knightsi ušli su u NHL koji se širio 2017. godine, a njegov vlasnik Bill Foley rekao je da je cilj osvajanje naslova u šest godina. To se ove godine i ostvarilo.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Knightsi su stigli do Stanley Cupa gdje su ih čekali Florida Panthersi koji su pali u pet utakmica. Posljednja je odigrana noćas u Las Vegasu, a domaćin je potpuno izdominirao i slavio s visokih 9:3.

Nakon prve trećine Vegas je vodio s 2:0 golovima Marka Stonea i Nicolasa Haguea. Početkom druge smanjio je Aaron Ekblad, ali do kraja iste domaćin postiže četiri pogotka. Zabijali su redom: Alec Martinez, Reilly Smith, Stone po drugi put te Mike Amadio.

Na 7:1 povisio je Ivan Barbašev, uslijedila su dva gola Floride preko Sama Reinharta i Sama Bennetta, da bi trećim golom Stonea i prvim Nicolasa Roya, Golden Knightsi potvrdili titulu.

Florida je odradila sjajan posao i kao osmi nositelj otišla do finala, no na kraju je ipak morala čestitati protivniku na pobjedi. Na putu su u sedam utakmica svladali Boston Bruinse, u pet utakmica Toronto Maple Leafse i u četiri utakmice Carolina Hurricanese.

Vegas je s druge strane svladao Winnipeg Jetse u pet utakmica, Edmonton Oilerse u šest i Dallas Starse isto u šest utakmica. Pobjeda od šest razlike najveća je u seriji, čime je prestignuta ona od 7:2 u drugoj utakmici.

NHL finale:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers 9:3 (4-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!