Nogomet

Ivanušec: 'Imamo disciplinu, igramo kao jedan'; Erlić: 'Idemo ovo najbolje moguće odraditi'

HINA, Krešimir Milić • petak, 16.06.2023.
Ivanušec: 'Imamo disciplinu, igramo kao jedan'; Erlić: 'Idemo ovo najbolje moguće odraditi'
Foto: FaH

Hrvatski reprezentativci najavili su finale protiv Španjolske. Finale se igra u Rotterdamu u nedjelju od 20:45 sati…

Hrvatska čeka finale Lige nacija, a sinoć je i saznala da će u njemu igrati u nedjelju protiv Španjolske koja je bila bolja s 2:1 od Italije. Hrvatska je dan ranije slavila nakon produžetaka protiv domaćina Nizozemske s 4:2, a jedan od junaka bio je i Luka Ivanušec s asistencijom za Marija Pašalića.

Igraj na Hrvatska - Španjolska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivanušec je na današnjoj press konferenciji uz Martina Erlića najavio finalnu utakmicu koju Hrvatska igra u nedjelju od 20:45 sati na De Kuipu u Rotterdamu. Osvrnuo se Ivanušec prvo na utakmicu Španjolske i Italije.

"Gledali smo utakmicu, obje ekipe su sjajne, svejedno koga smo dobili. Španjolci su se pokazali kao bolji, sada ćemo ih analizirati dobro se pripremiti. I kod njih dolaze mlađi, dolazi smjena. Jesu kvalitetni, ali treba neko vrijeme za prilagodbu. Imamo više iskusnijih igrača, to je naša prilika. Imamo svoje šanse, ako pokažemo igru kao protiv Nizozemske imamo velike prilike za zlato, imamo disciplinu, igramo kao jedan", rekao je igrač Dinama.

Dobio je protiv Nizozemske priliku na lijevom krilu ispred Ivana Perišića koji je igrao na poziciji lijevog beka.

"Bilo je dobro, uvijek može bolje, ali puno je lakše igrati kada imaš u momčadi tako sjajnu veznu liniju u kojoj su Modrić, Kovačić i Brozović. Uz njih se puno uči, lijepo je igrati s njima. Naša lijeva strana je dobro izgledala, dobro smo se pripremili, Ivan (Perišić) i ja smo pričali tijekom utakmice, imali smo dobu komunikaciju."

Osvrnuo se i na sjajnu atmosferu koja je vladala na stadionu De Kuip.

"Bilo je fantastično, igralo se kao u Hrvatskoj. Vjerujem da će na finalu biti još više naših navijač."

Istaknuo je kako je momčad u dobrom fizičkom stanju s obzirom na kraj sezone i produžetke protiv Nizozemske.

"Dobro smo se pripremili. Odradili smo regeneraciju, dobro se osjećam. Spremni smo."

Poručio je kako je spreman izvoditi jedanesterce ako do njih dođe.

"Poslije svakog treninga ostanemo pucati jedanaesterce, ništa posebno. Ako ću ga trebati izvesti, neće biti problema."

Iduće utakmice dotaknuo se i Erlić.

"Španjolci su mladi i talentirani, možda nekome i nepoznati, a to je i najgore, kad ne poznaš igrača. Sad ćemo ih dobro analizirati, napravili su jednu revoluciju u njihovom nogometu. Mi smo od prvog dana odlični, sjajna je atmosfera i dobro radimo, to nas krasi. Idemo ovo najbolje moguće odraditi. Trebamo uživati u nogometu i završiti sezonu na najbolji mogući način."

Govorio je i o atmosferi na utakmici protiv Nizozemske.

"Bilo je fantastično i prije utakmice, ma kao da smo igrali u Hrvatskoj. Hvala navijačima, očekujemo da će biti još bolja atmosfera."

Bilo je pitanja i o Rodriju.

"Radi se o fantastičnom igraču, vidimo kako je odigrao sezonu. Možda je to i glavni faktor za njihov tiki-taka nogomet. Ali, nećemo se bazirati samo na njemu, Španjolska ima još deset sjajnih igrača."

Španjolce najbolje poznaje kapetan Luka Modrić.

"Nismo razgovarali o njima, imamo danas trening pa ćemo međusobno popričati. Luka zna kako tko igra i pomoći će nam. Danas imamo trening, skupit ćemo se i dogovoriti što ćemo i kako igrati. Nisam nikada igrao takvu utakmicu gdje su i suparnički navijači skandirali nekom našem igraču. Luka to zaslužuje, to je najmanje što može dobiti. Nadam se da ćemo svi skupa još uživati u tome", zaključio je Erlić.

Foto: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!