Ostali sportovi

[VIDEO] Hrvatski pikadisti preokretom slavili protiv Tajlanđana

Krešimir Milić • petak, 16.06.2023.
[VIDEO] Hrvatski pikadisti preokretom slavili protiv Tajlanđana
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Nakon deset godina izbivanja sa Svjetskog kupa hrvatski pikadisti upisali su pobjedu u prvom dvoboju. Idući dvoboj je protiv Iraca…

Deset godina na Svjetskom kupu u pikadu nije bilo hrvatskih predstavnika, a sad u Frankfurtu od 15. do 18. lipnja Hrvatsku predstavljaju Boris Krčmar i Romeo Grbavac.

Igraj na pikado na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već prvi dvoboj koji su odigrali protiv Tajlanđana bio je uzbudljiv te su preokretom došli do slavlja od ukupnih 4:3. Za Tajland igraju Attapol Eupakaree i Yong Gaweenuntavong, a u prvoj partiji 501 prvo bacanje je imao hrvatski par i poveo.

Drugu partiju dobivaju na svom bacanju Tajlanđani, a onda rade i preokret za rezultat 2:1. Hrvatski par uspio je izjednačiti na 2:2 kod prvog bacanja tajlandskog para, a onda gube svoje prvo bacanje za rezultat 3:2 za Tajlanđane. Nakon toga krenuo je preokret u kojem Tajlanđani gube prvo bacanje za 3:3, a onda u posljednjoj partiji hrvatski par dolazi i do slavlja.

Hrvatski par je u skupini E gdje se još nalazi Irska, a protiv Keanea Barryja i Williama O'Connora igraju Krčmar i Grbavac večeras od 21:10 sati.

Prva četiri nositelja slobodna su do osmine finala gdje će im se pridružiti pobjednici 12 skupina s po tri reprezentacije. Među te četiri nalaze se četverostruki pobjednici Englezi i Nizozemci, dvostruki pobjednici Škoti te Wales. Pobjednik turnira osvojit će 80 tisuća funti, dok će poraženi osvojiti 50 tisuća. Posljednja reprezentacija iz svake skupine će dobiti po četiri tisuće funti, a drugoplasirana pet tisuća. Naslov brani Australija.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!