Rukomet

Magdeburg i Kielce u velikom finalu, sedmerci presudili Barceloni

Branimir Korać • nedjelja, 18.06.2023.
Magdeburg i Kielce u velikom finalu, sedmerci presudili Barceloni
Foto: EPA

U Kölnu se održava velika završnica rukometne Lige prvaka i saznali smo sudionike finala. U borbi za titulu naći će se Magdeburg i Kielce...

Rukometaši Magdeburga igrat će četvrti put u klupskoj povijesti za titulu prvaka Europe i drugi put u ovom tisućljeću. U dosadašnja tri finala bili su uspješni, a posljednje su igrali prije 21 godinu kada su bili uspješniji od Veszprema u finalu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovaj put u polufinalu su bili sretniji i spretniji od Barcelone koja je eliminirala na sedmerce. Neodlučeno u regularnom dijelu 31:31 pa nakon dodatnih deset minuta 38:31, a u raspucavanju sa sedam metara Barcelona je pogodila samo jednom i oprostila se od titule.

Sve do završnice prvog poluvremena nije bilo nikakvih odvajanja s bilo koje strane, a onda je Barcelona uspjela otići na plus tri i doći do prednosti uoči drugog poluvremena. Tamo se Magdeburg vratio i izjednačio na 21:21 i ubrzo preuzeo vodstvo.

Barcelona je ubrzo odgovorila i ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje je Kay Smits u posljednjim sekundama pogodio za 31:31. Niti nakon dodatnih deset minuta ništa se nije promijenilo i krenulo se u izvođenje sedmeraca gdje je kod Barcelone precizan bio samo Aleix Gomez, a kod Magdeburga Tim Hornke i Smits što je vilo dovoljno za pobjedu.

Kod Magdeburga Smits je postigao 12 golova, a Michael Damgaard osam. Veliki hendikep uoči finala je ozljeda Gislija Kristjanssona koji je morao napustiti igru i neće nastupiti u završnom meču. Kod Barcelone Emil Nielsen je skupio 11 obrana, devet golova postigao je Timothey N'Guessan, osam Gomez, a Luka Cindrić dodao je dva pogotka.

Drugi finalist je Kielce nakon tijesne pobjede protiv PSG-a. Imali su Parižani napad za poravnanje na kraju susreta, ali nisu zabili.

Poljaci su kontrolu nad susretom preuzeli u završnici prvog poluvremena kada su serijom 4:0 stigli do vodstva te na odmor odnijeli prednost.

Vodstvo su održavali do sredine drugog poluvremena kada su se Parižani vratili u utakmicu, međutim završnica je ipak pripala Kielceu koje odlazi do pobjede.

U pobjedničkom sastavu Andreas Wolff upisao je 12 obrana, Alex Dujšebaev postigao je šest golova, a Artsjom Karaljok pet. Igor Karačić postigao je dva gola. Kod PSG-a Andreas Palicka skupio je 12 obrana, a Luc Steins zabio je četiri gola.

Liga prvaka, polufinale:
Magdeburg - Barcelona 40:39 (38:38, 31:31) sedmerci
PSG - Kielce 24:25

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale

Magdeburg40:39 **Barcelona
Paris Saint-Germain24:25Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!