Nogomet

Dalić: 'Pustite Luku neka se odmori i odluči, on nama treba, ova generacija nije još završila posao'

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Dalić: 'Pustite Luku neka se odmori i odluči, on nama treba, ova generacija nije još završila posao'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacoija vratila se sa završnice Lige nacija. Dio igrača doputovao je sa stručnim stožerom u Zagreb, a dio ih je produžio na druge destinacije...

Izbornik Zlatko Dalić još jednom je prenio dojmove nakon završnice i poraza na jedanaesterce protiv Španjolske.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tužni smo i razočarani nakon sinoćnjeg poraza, ali i ponosan sam na našu reprezentaciju i igrače koji su napravili zaista veliku stvar. Rekao sam i sinoć da moraju biti ponosni za ovih pet godina. Oni su doveli u drugu državu 35 tisuća Hrvata što je najveći broj Hrvata na jednoj gostujućoj utakmici u povijesti."

Protiv Španjolske nije moglo biti lako, ali ostaje žaljenje jer se osjetilo da Hrvatska može otići do kraja.

"Teška i velika utakmica, na kraju izgubimo na penale, rekao sam da su penali lutrija, ali nisu, pogriješio sam. To je mentalna snaga, kvaliteta i sposobnost, a Španjolci su na žalost sinoć bili u tome bolji od nas. Žao mi je zbog poraza, posebno zbog naših starijih igrača Luke, Perišića, Vide, Kovačića, Brozovića koji nisu uspjeli okruniti ovu sjajnu generaciju. Ponos do neba, hvala svima još jednom i idemo dalje."

Što se tiče taktike i postave, Dalić ne bi ništa mijenjapo u odnosu na ono kako je postavio momčad.

"Ne bih ništa mijenjao, sve je bilo zaista sjajno, velika borba, veliki protivnik, sve je bilo kako smo i predvidjeli. Posjed je imala malo jedna, malo druga ekipa, nismo iskoristili niti mi, niti oni neke šanse koje smo mogli. Svi su bili dobri, ali stvarno moram istaknuti Ivana Perišića koji je odigrao sjajno. Dobra prezentacija Hrvatske protiv jakog protivnika."

Neizbježno pitanje oko budućnosti Luke Modrića, ostaje li u reprezentaciji?

"Luka će sam odlučiti, bilo je i za njega jako emotivno. Žao mi je zbog svih nas, a pogotovo zbog njega što nismo ovo okrunili zlatom. Luka će sam donijeti odluku, imat će moju podršku što god napravi. On nama treba, ova generacija još nije završila posao. Jučer je bilo teško poslije utakmice i nije bilo smisla o tome razgovarati. Pustite ga neka se odmori i odluči."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!