Nogomet

Turci i Velšani u Samsunu se bore za bodove u hrvatskoj skupini

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Turci i Velšani u Samsunu se bore za bodove u hrvatskoj skupini
Foto: EPA

Četvrto kolo u hrvatskoj skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo donosi dvoboj između Turske i Walesa. Turci su trenutno vodeći s dva boda prednosti ispred Walesa i Hrvatske...

U hrvatskoj skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo, danas su na rasporedu dva dvoboja. U onom manje zvučnom Armenija dočekuje u Jerevanu Latviju dok u zvučnijem srazu Turska u Samsunu dočekuje Wales.

Igraj na Turska - Wales na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon trećeg kola Turci i Velšani drže vrh ljestvice, ali treba uzeti u obzir da su odigrali po tri utakmice dok trećeplasirana Hrvatska ima utakmicu manje. Hrvatska ima dva boda manje od Turske i isti broj bodova kao Wales.

I Turska i Wales u dosadašnjem dijelu kvalifikacija pokazivali su različita lica. Turci imaju upisane dvije pobjede, ali i poraz od Hrvatske dok nisu baš briljirali u susretima u kojima su slavili.

Krenuli su pobjedom u gostima kod Armenije preokretom nakon što su se našli u ranom zaostatku da bi nakon toga izgubili u Bursi 2:0 od Hrvatske zahvaljujući golovima Matea Kovačića. U prošlom kolu gostovali su u Rigi kod Latvije te teškom mukom slavili 3:2.

Latvija je uspjela u 94. minuti s igračem manje izjednačiti na 2:2, ali odmah u sljedećem napadu Turska je došla do pogotka koji joj je osigurao sva tri boda i skok na vrh ljestvice s dva boda prednosti nad konkurencijom.

Wales je pak imao još veće oscilacije. U Splitu je remizirao 1:1 protiv Hrvatske pa je svladao Latviju 1:0, a onda u trećem kolu kod kuće izgubio od Armenije 2:4. Turci su ovdje favoriti, ali moraju to potvrditi na terenu.

Što su rekli

Stefan Kuntz, izbornik Turske: "Poznavajući ponos velških igrača, bit će nam još teže nego u Latviji. Međutim koncentrirani smo na to kako doći do pobjede i u susret ćemo ući s odmornijim igračima i promiješanom postavom u odnosu na onu iz Latvije. Velšane i dalje respektiramo, ne znamo kakav će plan imati u ovom susretu, ali napravit ćemo sve da sprovedemo naš plan."

Rob Page, izbornik Walesa: "Imali smo momčadski sastanak nakon Armenije i rekli smo sve što trebamo reći. Ostavili smo to iza sebe i potpuno smo okrenuti novim izazovima i bit ćemo spremni za njih. Od igrača tražim reakciju, ako to naprave, rezultat neće izostati."

Mjesto, vrijeme, suci

Samsun, Samsun 19 Mayis Stadyumu, 20:45

Sudac: Fabio Maresca (Italija)

Nedostaju

Turska: -

Wales: -

Prošli međusobni dvoboj

Turska i Wales prošli put su se sastali na Europskom prvenstvu 2021. godine kada su Velšani u Bakuu odnijeli pobjedu 2:0. Aaron Ramsey i Connor Roberts bili su strijelci na asistencije umirovljenog Garetha Balea.

Prognoza

Turska je domaćin i to joj daje malu prednost, ali dvoboj je to podjednakih reprezentacija u kojem čvrsti Wales može do boda.

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!