Rukomet

Ivana Dežić iz Besancona preselila u Rumunjsku, Mia Brkić vratila se u Metz

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.06.2023.
Ivana Dežić iz Besancona preselila u Rumunjsku, Mia Brkić vratila se u Metz
Foto: Pixsell

Hrvatska internacionalka Ivana Dežić napustila je redove francuskog Besancona i karijeru će nastaviti u Rumunjskoj u Daciji iz Miovenija...

Hrvatska kolonija u Rumunjskoj dobila je pojačanje. Ivana Dežić nije više igračica francuskog Besancona, pojačala je redove Dacije iz Miovenija.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dežić seli u Rumunjsku nakon što je igrala za Koku, Podravku, Pogon Szczecin, Lokomotivu i Besancon s kojim je nastupala i u Europskoj ligi.

Hrvatska internacionalka koja igra na poziciji desne vanjske, tako seli u vrlo snažnu rumunjsku ligu gdje će dijeliti svlačionicu s Dorom Krsnik i donedavnom igračicom Lokomotive Marijom Kaluđerović.

Mlada Mia Brkić pak nakon jednogodišnje posudbe u Saint Amandu se vraća u Metz Handball te će sa Sarah Bouktit konkurirati za minute na pivotu.

"Iza Mije Brkić je odlična sezona gdje se snašla jako dobro od prvog dana te svoju formu dizala kako je prvenstvo odmicalo. U pobjedi njezina Saint Amanda protiv moćnog Bresta B, Mia je završila u postavi kola. Na Miju su tijekom sezone oko bacili i ugledni klubovi Lige prvaka, Francuske, Danske, Mađarske i Rumunjske, ali Metz nije ni želio uzeti u razmatranje druge opcije te ozbiljno računaju na nju kao jednu od bitnijih karika u sljedećim sezonama", ističe Mijin menadžer Nikola Čmelješević.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!