Nogomet

Veliki dvoboj Francuza i Talijana u prvom kolu Europskog prvenstva do 21 godine

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2023.
Veliki dvoboj Francuza i Talijana u prvom kolu Europskog prvenstva do 21 godine

U jednom od najjačih susreta prvog kola Europskog prvenstva do 21 godine Francuska igra protiv Italije. Dvoboj je to koji bi vrlo lako mogao odlučiti o prvom mjestu u skupini D...

U skupini D Europskog prvenstva do 21 godine prvi favoriti za prolaz u nokaut fazu su Italija i Francuska. Obje reprezentacije doputovale su u Rumunjsku s vrlo kvalitetnim postavama i igračima koji već imaju i dosta iskustva u seniorskom nogometu.

Igraj na Francuska - Italija U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim njih u skupini su još i Norveška i Švicarska, dvije reprezentacije koje definitivno imaju kvalitetu i mogu stvoriti probleme, ali Talijani i Francuzi su ipak na papiru u ulozi favorita što će pokušati i dokazati.

Italija je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila uvjerljivo najbolja, na kraju je imala pet bodova više od drugoplasirane Irske te je nastup u skupini završila bez ijednog poraza u deset odigranih kola.

Uoči ovog Europskog prvenstva odigrala je i nekoliko prijateljskih utakmica, posljednja dva u ožujku ove godine kada je s 2:0 svladala Srbiju te s 3:1 Ukrajinu koja je jučer nastup na Euru otvorila glatkom pobjedom protiv Hrvatske.

Francuzi su pak uspjeli ugurati jednu prijateljsku utakmicu prije dolaska u Rumunjsku. Oni su ugostili Meksiko i svladali ga s 1:0, a jedini pogodak postigao je Maxence Caqueret, veznjak Lyona.

I Francuzi su poput Talijana kvalifikacije prošli bez ijednog poraza. Oni su uzeli prvo mjesto u skupini ispred Ukrajine i Srbije, u deset utakmica imali su osam pobjeda i dva remija, dovoljno da ovo društvo ostave iza sebe.

Što su rekli

Sylvain Ripoll, izbornik Francuske: "Osjeti se veliki entuzijazam i neizvjesnost među igrači, svi nestrpljivo čekaju početak ovog Europskog prvenstva. Dobro smo radili u ovom pripremnom razdoblju i bit ćemo spremni za prvi ispit."

Paolo Nicolato, izbornik Italije: "Već dvije godine se pripremamo za ovo. U protekla dva mjeseca intenzivno smo proučavali protivnike, Francuska ima vrhunske igrače i sustav koji mijenja i tijekom susreta. Dobro ih poznajemo i znamo što očekujemo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Cluj Napoca, Cluj Arena, 20:45

Sudac: Allard Lindhout (Nizozemska)

Nedostaju

Francuska: -

Italija: -

Prošli međusobni dvoboj

Francuska i Italija posljednji put u ovom uzrastu susreli su se prije pet godina kada su Francuzi u prijateljskom susretu slavili s 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Moussa Dembele.

Prognoza

Francuska je u ovom susretu blagi favorit, ali ne treba potpisati Talijane koji imaju igrače poput Tonalija i Gnonta te su spremni za dobar rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!