Košarka

Branković se vratio s posudbe u Bayern i potpisao novi ugovor, Rudan ide na novu posudbu

Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Branković se vratio s posudbe u Bayern i potpisao novi ugovor, Rudan ide na novu posudbu

Jedan Hrvat zadržat će se sljedeće sezone u bavarskom klubu. Drugi odlazi na posudbu kod bivšeg izbornika…

Glavni trener Pablo Laso i sportski direktor Daniele Baiesi već su najavili ove kadrovske promjene u Bayernu, a sada su one i službene. Nelsona Weidemanna i Danka Brankovića vratili su se natrag s posudbi u München. Oba igrača bit će dio momčadi u nadolazećoj sezoni, a Branković je potpisao i novi višegodišnji ugovor.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon dobrog razvoja u zahtjevnoj ABA ligi, konačno ćemo dočekati Danka. Dosta je napredovao, fizički i tehnički, i dat će dodatnu dimenziju našoj igri pod košem", kaže sportski direktor Baiesi o centru Brankoviću.

Prvi ugovor s Bayernom 22-godišnji hrvatski centar visok 216 cm potpisao je prije godinu dana kad mu je istekao s Cibonom. Proveo je prošlu sezonu na posudbi u beogradskoj Megi, a u prosjeku je imao 12.6 koševa, 6 skokova i 1.9 blokada u ABA ligi. Mladom centru u Megi suigrač je bio još jedan Hrvat pod ugovorom s Bayernom, a riječ je o 22-godišnjem Mateju Rudanu.

Rudan je od 17. godine pod ugovorom s njemačkim klubom, a neće se nakon posudbe u Megi zadržati u Münchenu. On ide ponovno na posudbu, a ovog puta u španjolskog prvoligaša Breogán gdje je trener Veljko Mršić.

FOTO: Budućnost/Filip Roganović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!