Košarka

Partizan i Crvena zvezda u konačnoj odluci o tituli regionalnog prvaka

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2023.
Partizan i Crvena zvezda u konačnoj odluci o tituli regionalnog prvaka

Majstorica između Partizana i Crvene zvezde dat će prvaka ABA lige. Partizan je domaćin i samim time blagi favorit.

Nakon četiri utakmice finalne serije ABA lige još uvijek nije poznat prvak, a odluka o tome tko je najbolji u regiji past će danas. Partizan i Crvena zvezda sastaju se u majstorici u kojoj će odlučiti o prvaku.

Igraj na Partizan - Crvena zvezda na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao što je običaj kada se sastaju Partizan i Crvena zvezda, o košarci se najmanje priča što Željko Obradović želi izbjeći i poziva sve na korektno ponašanje u završnici sezone. Peta utakmica igra se pred navijačima Partizana što će svakako biti velika prednost za Obradovićevu momčad s obzirom da su domaćini u ovoj seriji bili uspješni.

Partizan je status prvog nositelja i prednost domaćeg parketa stekao prvim mjestom u regularnom dijelu sezone. Tu je završio ispred Crvene zvezde koja se tako dovela u neugodnu situaciju da mora pronaći način kako slaviti na vrlo teškom gostovanju ako misli do titule prvaka.

Partizan je dobio prve dvije utakmice u finalnoj seriji i tako došao do meč loptu, ali Crvena zvezda uzvratila je istom mjerom, slavila je i ona dva puta te izjednačila u seriji na 2-2. U sve četiri utakmice domaćin je bio uvjerljiv i izbjegao je neizvjesnu završnicu.

Zvezda je ove sezone uspjela jednom slaviti protiv Partizana u gostima i to u Euroligi gdje je bila bolja sa 76:73. U ostalim susretima kao gost nije uspjela doći do pobjede.

Bez obzira na to i jedni i drugi uvjereni su u tešku i neizvjesnu utakmicu u kojoj i jedni i drugi imaju svoje šanse za pobjedu. Naravno, Partizanove su veće, ali i Zvezda ima svoje adute.

Što su rekli

Željko Obradović, trener Partizana: "Želim prvu poruku poslati navijačima Partizana koji su bili fenomenalni ove godine, koji su nosili momčad, koji su nam bili vjetar u leđa, koji su uvijek davali dodatnu motivaciju svima nama, da i u ovoj utakmici to ponovno rade. Da bodre ekipu, ali da, naravno, sve protekne fer i sportski. Da ne padne nijedan novčić na teren. To bi nam bilo najveća pomoć. I molim ih, i preklinjem ih da navijanje bude na nivou, bez ikakvog vrijeđanja. I ponavljam, bez ikakvih bacanja papirića ili novčića na parket, to bi bila najveća moguća pomoć koju mogu da nam pruže u ovom trenutku. Naravno, probat ćemo da pružimo sve od sebe da seriju završimo s pobjedom i titulom prvaka ABA lige."

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde: "Posljednja utakmica u sezoni koja je bila izuzetno naporna i duga, ali za sada uspješna. Sve staje u 40 minuta košarke i mi kao što sam rekao vjerujemo. Vjerujem u moje igrače da možemo do pobjede u još jednoj utakmici. Ovaj meč će biti najteži, moramo biti još čvršći, igrati do krajnjih granica s energijom."

Mjesto, vrijeme, suci

Beograd, Štark Arena, 20:00

Suci: Saša Pukl, Damir Javor, Tomislav Hordov

Nedostaju

Partizan: -

Crvena zvezda: -

Prošli međusobni dvoboj

Četvrtu utakmicu u seriji Partizan je podradio vrlo nervozno i loše, potpuno van ritma. Zvezda je to iskoristila i uz 21 poen Facunda Campazza stigla je do pobjede 68:56.

Prognoza

Partizan je domaćin i ima prednost. Ako se dobro izbori s pritiskom, imat će veliku prednost.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga, doigravanje

finale

Partizan88:80Crvena zvezda
Partizan87:78Crvena zvezda
Crvena zvezda91:78Partizan
Crvena zvezda68:56Partizan
Partizan96:85Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!