Košarka

Belgijke deklasirale Srpkinje, Mađarice u dramatičnoj završnici do polufinala

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 22.06.2023.
Belgijke deklasirale Srpkinje, Mađarice u dramatičnoj završnici do polufinala
Foto: FaH

Poznate su prve polufinalistice ženskog Eurobasketa. Mađarice će u polufinalu odmjeriti snage sa Španjolskom ili Njemačkom, a Belgijke s Francuskom ili Crnom Gorom.

Košarkašice Mađarske i Belgije prve su polufinalistice Europskog prvenstva koje se održava u Sloveniji i Izraelu. Mađarska je u dramatičnom dvoboju u ljubljanskoj dvorani Stožice pobijedila Češku sa 62:61, dok je Belgija nadigrala Srbiju s 93:53.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danas će se u Ljubljani odigrati i dvije preostale četvrtfinalne utakmice. U 18:00 sati snage će odmjeriti Francuska i Crna Gora, a u 20:45 sati Španjolska i Njemačka.

Mađarska je do pobjede protiv Češke stigla košem Debore Dubei tri sekunde prije kraja susreta. Bio je to njezin deseti koš na utakmici, dok je Cyesha Goree zabila 17 koševa. Kod Čehinja najefikasnije su bile Natalia Stoupalova s 20 koševa, te Gabriela Andelova s 13 koševa.

U drugom susretu Belgijke su deklasirale aktualne europske prvakinje s čak 40 koševa razlike.

Belgijsku ekipu predvodila je Emma Meesseman koja je postala prva košarkašica u povijesti ženskog Europskog prvenstva koja je upisala triple double. Zabilježila je 15 poena, 13 skokova i deset asistencija. Julie Allemand je također zabila 15 koševa. Na suprotnoj strani najefikasnija bila Yvonne Anderson s 20 koševa.

Mađarice će u polufinalu odmjeriti snage sa Španjolskom ili Njemačkom, a Belgijke s Francuskom ili Crnom Gorom.

Eurobasket četvrtfinale:
Belgija - Srbija 93:53
Mađarska Češka 62:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!