Ostali sportovi

Lara Cvjetko osvojila srebro u Mongoliji: 'Znala sam da to mogu od početka'

Sportnet, Krešimir Milić • subota, 24.06.2023.
Lara Cvjetko osvojila srebro u Mongoliji: 'Znala sam da to mogu od početka'

U eliminacijskim borbama Cvjetko je savladala Heeju Han, Darije Kharmoikinu i Mayu Goshen. Dva dana, dva finala, dvije srebrne medalje za sestre Cvjetko.

Dok se u Portugalu održava Europsko kadetsko prvenstvo, Mongolija je domaćin IJF World Judo Tour-a. Od 23. – 25. lipnja u Ulaanbaataru održava se IJF Grand Slam na kojem se bori 344 natjecatelja iz 44 različite države među kojima je i Lara Cvjetko (JK Solin) koja je danas osvojila srebrnu medalju.

Cvjetko je bila prva nositeljica turnira u Mongoliji, što je i potvrdila prikazanim borbama cijeli dan. U finalu kategorije -70kg imala je borbu s predstavnicom Japana Shiho Tanakom. Bilo je to napeto i tijesno finale, u kojem Tanaka pobjeđuje u golden score-u na opomene.

"Ovo mi je prva medalja s IJF Toura u ovoj godini, stvarno sam jako sretna i zadovoljna da sam se uspjela izvući iz tog nekakvog negativnog niza u koji sam upala. Znala sam da to mogu od početka, imala sam četiri borbe, tri pobjede i poraz. Zadovoljna sam, dobro sam se osjećala cijeli dan u svim borbama osim te zadnje. Radila sam neke greške koje su me koštale pobjede. Mislim da sam dosta naučila iz tog poraza i stvarno sretna što sam se nakon ovih šest mjeseci, koji nisu bili lagani, vratila nazad na postolje. Nadam se da mogu nastaviti osvajati medalje i popraviti sve ovo što ne valja", kazala je Cvjetko.

U eliminacijskim borbama Cvjetko je savladala Heeju Han, Darije Kharmoikinu i Mayu Goshen. Dva dana, dva finala, dvije srebrne medalje za sestre Cvjetko. Dan prije mlađa sestra Jana borila se u finalu Europskog kadetskog prvenstva, kako bi prokomentirala ovaj uspješan vikend?

"Da, htjela bi čestitati svojoj sestri Jani koju još nisam vidjela od kada je osvojila svoju prvu Europsku medalju, Europsko srebro, kadetska viceprvakinja Europe do 63kg. Ja sam bila kadetska viceprvakinja Europe točno prije pet godina, nadam se da ćemo i Janu uskoro gledati na velikim natjecanjima na istoj ovoj razini na kojoj sam ja, ali nadam se u nekoj drugoj kategoriji."

Zadovoljstvo nakon današnjeg dana nije krio niti glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

"Jako sam sretan što je Lara nakon IJF Mastersa koji se održao u prosincu napokon na postolju IJF Toura. Izuzetno težak dan, međutim Lara je bila odlična cijeli dan, radila je stvarno dobro, zaslužen ulazak u finale. Finalnu borbu je u početku otvorila malo rezervirano, kasnije je proradila i po meni je dobro neutralizirala Japanku, no napravila je tu pogrešku u golden score-u koja ju je na kraju koštala zlata. Sve u svemu 21 godina, već toliko medalja na seniorskoj razini, zadovoljan sam kako se razvija u pravom smjeru. Nadam se da će biti toga još više", kazao je Crnov.

Foto: Gabriela SABAU (IJF)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!