Tenis

Druga pobjeda u jednom danu, Donna Vekić izborila finale Berlina

Petar Jenjić • subota, 24.06.2023.
Druga pobjeda u jednom danu, Donna Vekić izborila finale Berlina
Foto: EPA

Donna Vekić izborila je finale WTA turnira koji se igra u Berlinu. Nakon velike borbe u dva seta slavila je protiv grčke tenisačice Marije Sakkari...

Finale WTA turnira u Berlinu izborila je Donna Vekić koja je sa 6:4, 7:6 slavila protiv Marije Sakkari iz Grčke nakon dva sata i 18 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Obje tenisačica danas su odradile i četvrtfinalne mečeve. Vekić je svladala Elinu Avanesjan, a Sakkari Marketu Vondroušovu. Više snage i koncentracije imala je hrvatska predstavnica koja je uspjela slaviti i izboriti finale.

U tri gema zaredom vidjeli smo breakove, a jedan više napravila je hrvatska tenisačica koja je kod servisa za set spasila pet break šansi protivnice te ga uspješno zaključila sa 6:4.

U dva navrata u drugom setu grčka predstavnica imala je break prednosti, a jednom kod 5:4, međutim, Vekić je uspjela izboriti tie-break. U 13. igru krenula je dobro i povela s 3:0 nakon čega se njena protivnica vratila.

Vekić je propustila tri meč lopte, ali četvrtu je iskoristila za ukupnih 10:8. Zanimljivo, u prošlom međusobnom dvoboju Sakkari je slavila sa 6:3, 7:6, a u 13. igri slavila je istim rezultatom kojim je danas izgubila.

Bio im je ovo deveti međusobni dvoboj i šesta pobjeda hrvatske tenisačice koju sada čeka bolja iz dvoboja Ekaterina Aleksandrova - Petra Kvitova.

Ove sezone igrala je jedno finale, ono u Monterreyju u ožujku, gdje je porazila Carolinu Garciju.

WTA Berlin, polufinale:
Donna Vekić - Maria Sakkari 6:4, 7:6 (8)

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!