Nogomet

Skočić: 'Moramo biti objektivni, koliko god nam je svima žao'

Petar Jenjić • subota, 24.06.2023.
Skočić: 'Moramo biti objektivni, koliko god nam je svima žao'
Foto: Pixsell

Izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije, Dragan Skočić, dao je svoj komentar na poraz od Španjolske na Europskom prvenstvu. Unatoč ispadanju s turnira, vidio je pozitivnih stvari za koje će se uhvatiti u budućnosti...

Hrvatska reprezentacija do 21 godine poražena je od Španjolske u drugom susretu na Europskom prvenstvu. Tako je i matematički ispala iz svih kombinacija za plasman u sljedeću fazu, a dvoboj je prokomentirao izbornik Dragan Skočić.

Igraj na utakmice U-21 Europskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Generalno, mislim da smo zaslužili više od ovih 1:0, igračima ne mogu prigovoriti, osim onog ranog gola koji ne smijemo tako lako dobiti. Nije bilo lako nakon toga pritiskati i pokušavati, to nas je dosta trošilo, znamo kakva je Španjolska. Naravno, nezadovoljan sam, ali mislim da smo zaslužili više od ovoga."

Preostalo je još odigrati utakmicu protiv domaćina Rumunjske.

"Sigurno je da je bitno, svaka je utakmica bitna, na kraju krajeva predstavljamo Hrvatsku. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo, ali nam je teško. Potenciram da je ovo mlađa ekipa koja ima svoje potencijale u budućnosti, 14 ovih igrača igrat će na sljedećem Europskom prvenstvu, a neki i na onom iza. Moramo biti objektivni, koliko god nam je svima žao."

Na pitanje zamjera li sebi nešto po pitanju priprema i što bi promijenio, Skočić je dodao:

"Uvijek kad izgubiš, sebi zamjeraš, ali mislim da je sada bespredmetno o tome razgovarati."

Promijenjen je sustav igre s četiri na tri u zadnjoj liniji, ali samo do 10. minute.

"Vidio sam da igrači ne izlaze kako su trebali i da se ne osjećaju dobro, pa sam okrenuo. Bio sam spreman na više opcije, tako smo uigravali ekipu i mislim da je to ispalo dobro."

Previše prilika nije imao Dion Drena Beljo.

"Ne bih razgovarao o pojedincima, mislim da se ekipa uigravala bez njega i da je to falilo, ali ne bih o tome. Bilo je puno dobrih stvari za koje ću se sigurno uhvatiti, ja sam najviše želio, svi smo to skupa željeli i žao mi je što smo ispali. Svi smo tužni, ali treba se hvatati onoga što je dobro, ali bilo je dosta dobrih stvari."

"Jasno je da smo dobili jednu jasnu sliku poslije svega i u budućnosti možemo imati jako dobru ekipu. To se vidjelo danas. Ipak smo igrali s ekipom koja vrijedi 230 milijuna eura, 30 milijuna manje od naše A reprezentacije. Isto tako falilo nam je nekih stvari da bi izvukli bolje rezultate. Evidentno imamo slabosti, svjesni smo ih, radit ćemo da ih popravimo", dodao je Skočić.

Photo: Eduard Vinatoru/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!