Vodeni sportovi

Nevešćanin do 18. mjesta u kvalifikacijama: 'Od ovoga mogu ići samo naprijed'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2023.
Nevešćanin do 18. mjesta u kvalifikacijama: 'Od ovoga mogu ići samo naprijed'
Foto: Pixsell

Matej Nevešćanin osvojio je 18. mjesto u disciplini skokova s daske, visine jedan metar. S obzirom na to da je još uvijek junior i da mu je ovo prvo veliko seniorsko natjecanje, bio je zadovoljan ishodom...

Hrvatski skakač u vodu Matej Nevešćanin zauzeo je 18. mjesto u disciplini skokovi s daske visine jedan metar na Europskim igrama u Krakovu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tek 16-godišnji Nevešćanin, koji je nosio hrvatsku zastavu na otvorenju Igara, zauzeo je 18. mjesto s ocjenom 306.80, a za ulazak u finale među 12 najboljih trebalo mu je ocjena od barem 327. Nastupilo je 32 skakača.

"Zadovoljni smo sa današnjim natjecanjem, ukonkurenciji najjačih seniora u Europi mogu reć da sam odradio dobar posao. Osim tog drugog skoka, sve je bilo na vrhunskoj razini, mislim da mogu od ovoga samo ići prema naprijed i da mogu samo napredovati. Ja sam još junior i ovo je moje prvo veliko natjecanje među seniorima", kazao je Nevešćanin, koji je na ovim Igrama bio i 20. u skokovima s daske od tri metra.

Ovaj Zadranin, skakač Kluba za skokove u vodu Zadar osvojio je šesto mjesto u skokovima s daske od jednog metra na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održalo lani u prosincu u Montrealu, a 2021. je u na SP u Kijevu bio brončani.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!