Vodeni sportovi

Grgo Mujan i Matea Sumajstorčić pobjednici 3. Plivačkog maratona Vinišće

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2023.
Grgo Mujan i Matea Sumajstorčić pobjednici 3. Plivačkog maratona Vinišće

U četvrtak 22. lipnja u Vinišću je održan 3. Plivački maraton Vinišće. U sklopu natjecanja održano je više utrka, a naslov apsolutnih pobjednika pripao je Grgi Mujanu iz KDP Split i Matei Sumajstorčić iz KDPSR Poreč. Vrijedi spomenuti da je Mujan pobjednik sva tri izdanja Plivačkog maratona Vinišće...

Po gotovo idealnim, premda malo vrućim uvjetima u Vinišću su se u četvrtak ujutro okupilo više od 140 plivačica i plivača iz Hrvatske i inozemstva koji su svoje snage odmjerili na stazama dužine 1500 i 3000 m.

Centralni događaj dana bila je utrka na 3000 m koja je dio ACI CRO CUP RACE – Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju, a ujedno je bila i utrka Prvenstva Hrvatske u daljinskom plivanju na 3000 m. U ACI CRO CUP RACE utrci slavio je već spomenuti dvojac ispred Patricka Eremije iz riječkog KDP Primorje i Petre Ćosić (KDP Split) te trećeplasiranih Ivana Cetine (KDPSR Poreč) i slovenske plivačice Maše Arnež koja nastupa za zadarski KDP Donat.

U poretku Prvenstva Hrvatske postolje je bilo gotovo u potpunosti isto kao i u ACI CRO CUP RACE utrci s tim da se na treće mjesto umjesto Maše Arnež plasirala Domina Žure članica splitskog KDP POŠK.

Osim glavne utrke održane su utrke Plivanje za sve na 3000 m i 1500 m. Na 3000 m najbrži su bili Petar Matić (Triatlon klub Split) i Sabina Rzepka (Poljska), dok su na kraćoj dionici slavili Hrvoje Tomić (KDP Split) i Klara Tokić (Plivački klub Jadran).

Sljedeća utrka ACI CRO CUP RACE je Međunarodni plivački maraton Rtina – Miletići dužine 10000 metara koji će se održati u nedjelju 2. srpnja u mjestu Rtina na području općine Ražanac.

AUTOR: Krešimir Bošković

FOTO: Krešimir Margetić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!