Ostali sportovi

Martin Marković najbolji Hrvat u Ostravi, Filip Mihaljević još traži pravu formu

Branimir Korać • srijeda, 28.06.2023.
Martin Marković najbolji Hrvat u Ostravi, Filip Mihaljević još traži pravu formu
Foto: Pixsell

Jučer je u Ostravi održan veliki atletski miting na kojem je nastupilo i četvero hrvatskih predstavnika. Najbolji plasman ostvario je Martin Marković koji je bio drugi u bacanju diska...

Martin Marković sada već pokazuje lijep kontinuitet dobrih rezultata pa je tako i u Ostravi dobro bacao i na kraju završio na drugom mjestu.

Marković je u trećoj seriji disk bacio na točno 64.00 metra što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Prvi je bio s novim rekordom mitinga jedan od najboljih diskaša današnjice Slovenac Kristjan Čeh sa 68.55. Čeh je bio vrlo raspoložen te mu je najlošiji hitac bio 66.99.

Nastupio je i Filip Mihaljević u bacanju kugle te završio kao peti s 21.05. Očito je da Mihaljević još nije uhvatio pravu formu i još nije na onoj razini na kojoj smo ga navikli gledati.

Pobjedu je odnio i to vrlo uvjerljivo Ryan Crouser koji je bacio kuglu na dalekih 22.63 dok je odličan bio i Tom Walsh s 22.15.

Sara Kolak je u bacanju koplja završila na sedmom mjestu sa skromnih 56.89. Japanka Haruka Kitaguchi bila je uvjerljivo najbolja sa 63.72.

Marino Bloudek je bio 12. na 800 metara s istrčanih 1:47.35 dok je pobjedu odnio Španjolac Saul Ordonez s 1:44.85.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!