Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši potpuno pali u posljednjih deset minuta i ostali bez polufinala

Branimir Korać • četvrtak, 29.06.2023.
Mladi hrvatski rukometaši potpuno pali u posljednjih deset minuta i ostali bez polufinala
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija do 21 godine ipak neće igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva. Mađarska je bila uspješnija u četvrtfinalu s 28:23...

Izabranici Andrije Nikolića 50 minuta su bili posve u utakmici, imali i vodstvo, ali onda je uslijedio pad što je Mađarska iskoristila i upisala pobjedu 28:23. U najgorem trenutku Hrvatska je ostala bez odgovora na mađarsku igru te je ostala i bez polufinala.

Igraj na utakmice SP-a U-21 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađari imaju dobru generaciju i znalo se da će Hrvatska imati jako težak posao. U prvom poluvremenu uspjela se izvući iz visokog zaostatka, na žalost, drugo odvajanje Mađara došlo je u trenutku kada povratka više nije bilo.

Od početka je Mađarska preuzela konce igre u svoje ruke i dosta lako je dolazila do pogodaka dok se Hrvatska mučila stoga i ne čudi da je Mađarska u 20. minuti već imala vodstvo 11:5.

Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je Hrvatskoj koja je promjenom na golu i ulaskom Mateja Mandića uspjela serijom 5:0 izboriti egal na poluvremenu (13:13).

U drugom dijelu igralo se praktički gol na gol sve do 50. minute kada Mađari poravnavaju na 21:21 i kreću sa serijom. Do kraja susreta napravili su seriju čak 8:2 i odnijeli su u konačnici pobjedu koja ih vodi u polufinale.

Kristof Palasics upisao je 11 obrana, a Peter Lukacs postigao je pet golova. Kod poraženih Mandić je skupio deset obrana, a Zlatko Raužan postigao je sedam golova.

Svjetsko prvenstvo U-21, četvrtfinale:
Mađarska - Hrvatska 28:23

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!