Vodeni sportovi

Svjetski kup bez Hrvatske: Mađari i Grci sastaju se u najzvučnijoj utakmici četvrtfinala

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Svjetski kup bez Hrvatske: Mađari i Grci sastaju se u najzvučnijoj utakmici četvrtfinala
Foto: FaH

Danas u Los Angelesu počinje završnica Svjetskog kupa za vaterpoliste. Na njemu nema Hrvatske, a u najzanimljivijem susretu dana sastaju se Mađarska i Grčka...

Svjetski vaterpolski kup prolazi bez Hrvatske koja nije uspjela na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu osigurati vizu za Los Angeles. Svi se još jako dobro sjećamo načina na koji je Hrvatska ostala bez završnice, poraz od Italije kakav se rijetko viđa i nakon toga poraz i od Mađara.

Igraj na Mađarska - Grčka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako je SAD domaćin Svjetskog kupa i samim time imao je osiguran nastup, a nalazio se s Hrvatskom u zagrebačkoj kvalifikacijskoj skupini, bilo je jasno da će najvjerojatnije samo prve dvije reprezentacije putovati na završnicu. Tako je i bilo.

Sve bi bilo potpuno drugačije da se nije dogodio onaj neshvatljiv 13:14 poraz od Italije koja je u tom susretu zadnju dionicu dobila s čak 7:1. Kasnije je Hrvatska posrnula i protiv Mađara koji su puno bolje ušli u tu utakmicu i na kraju su slavili i izborili nastup na završnici.

Mađari su u Zagrebu upisali dva poraza, vrlo tijesan protiv Talijana u izjednačenom dvoboju pa onda neočekivani, s čak šest golova razlike (9:15) protiv SAD-a koji realno nije mađarske kvalitete.

Grci su bili u drugoj skupini iz koje su tri reprezentacije otišle na završnicu. Uz Grčku su dalje prošle i Španjolska i Srbija, a završnicu propuštaju iz te skupine Crna Gora, Gruzija i Australija.

Na tom turniru Grčka je upisala pobjede protiv Gruzije, Australije i Srbije, a poražena je od Španjolske i Crne Gore.

Što su rekli

Zsolt Varga, izbornik Mađarske: "Uvjeti su sjajni, još smo umorni od puta koji je bio jako dugačak. Bolje su prošli oni koji su bili budni tijekom leta jer su se više odmorili nakon dolaska, ostali su se uglavnom probudili već u 4-5 sati ujutro. Svi imamo isti problem, ali moramo se prilagoditi. Prvi cilj je svladati Grčku, a za dalje ćemo vidjeti. Znamo da ćemo dobiti nekoliko sjajnih utakmica."

Mjesto, vrijeme

Los Angeles, 2:00

Nedostaju

Mađarska: -

Grčka: -

Prošli međusobni dvoboj

Mađarska i Grčka posljednji put su se sastale prošle godine na završnici Svjetske lige. U susretu za plasman od petog do osmog mjesta Mađari su bili uspješniji s 14:13.

Prognoza

Dvije su to elitne reprezentacije koje se jako dobro poznaju i u njihovim dvobojima sve je moguće. Mađarima ipak mala prednost.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!