Tenis

Mektić, Pavić, Dodig i Vekić saznali protivnike na startu konkurencije parova u Wimbledonu

Mihaela Bradovski • petak, 30.06.2023.
Mektić, Pavić, Dodig i Vekić saznali protivnike na startu konkurencije parova u Wimbledonu
Foto: EPA

Osim što je održan ždrijeb Wimbledona u singlu, održan je i u konkurenciji parova. U muškoj konkurenciji Hrvatsku predstavljaju Mektić i Pavić te Ivan Dodig s Amerikancem Austinom Krajicekom. Kod tenisačica Donna Vekić igra s Čehinjom Terezom Martincovom...

Osim pojedinačne konkurencije, za nas je vrlo zanimljiva i konkurencija parova u Wimbledonu. Naime, u muškoj konkurenciji Nikola Mektić i Mate Pavić te Ivan Dodig s Austinom Krajicekom, svakako spadaju u krug potencijalnih osvajača ovog Grand Slama.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mektić i Pavić postavljeni su za devete nositelje te će im u prvom kolu na putu biti Brazilac Marcelo Demoliner i Nizozemac Matwe Middelkoop. Prvi nositelji s kojima se mogu susresti su Fabrice Martin i Andreas Mies, 14-postavljena francusko-njemačka kombinacija s kojom se mogu suočiti u trećem kolu.

Ivan Dodig i Austin Krajicek postavljeni su za druge nositelje i oni na startu igraju protiv Aleksandera Bublika i Lukea Savillea. Već treće kolo potencijalno im donosi dvoboj protiv uigranih kombinacija Granollers/Zeballos ili Cabal/Farah koje se sastaju međusobno već u prvom kolu.

Kod tenisačica u konkurenciji parova nastupit će Donna Vekić i to s Čehinjom Terezom Martincovom. One nisu među nositeljicama i od početka imaju težak posao. Prve protivnice bit će Laura Siegemund i Vera Zvonareva, a ako njih preskoče, potencijalne protivnice su 14. nositeljice Viktoria Azarenka i Beatriz Haddad Maia.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!