Košarka

Buran prvi dan NBA tržnice: VanVleet preselio u Rocketse, maksimalan ugovor Haliburtonu

Branimir Korać • subota, 01.07.2023.
Buran prvi dan NBA tržnice: VanVleet preselio u Rocketse, maksimalan ugovor Haliburtonu
Foto: EPA

NBA klubovi mogu od noćas ponovno tržiti, potpisivati nove ugovore, a već prvi dan donio je niz velikih poslova i maksimalnih ugovora...

Najzvučnije ime koje je noćas promijenilo sredinu je Fred VanVleet koji više nije igrač Toronto Raptorsa, VanVleet seli u Houston Rocketse s kojima je dogovorio trogodišnji ugovor u visini od 130 milijuna dolara.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od onih koji nisu mijenjali sredinu iako je bilo dosta nedoumica oko budućnosti je Cam Johnson koji je stavio potpis na četverogodišnji ugovor s Netsima u visini od 108 milijuna dolara. Oko Johnsona je bilo dosta upita, ali je ipak ostao u klubu.

Memphis Grizzliesi su odradili veliki posao zadržavanjem Desmonda Banea koji je zaradio bogatu nagradu u petogodišnjem ugovoru od 207 milijuna dolara. Bane je jedan od ključnih igrača Memphisa i odlazak nije bio opcija.

Kyrie Irving također ne mijenja sredinu, postigao je dogovor s Dallas Mavericksima i ostaje uz Luku Dončića.

Promjene nema niti za Kylea Kuzmu koji će također ostati u istoj sredini nakon dogovorenog 102 milijuna dolara vrijednog ugovora s Wizardsima. Iza njega je sezona karijere i logično je da je slijedio ugovor karijere.

Važan dogovor postigli su Milwaukee Bucksi koji vraćaju Khrisa Middletona. Prošla sezona mogla je biti i bolja, ali ozljede su glavni krivac za to i Bucksi novim trogodišnjim ugovorom vjeruju u Middletona.

Nikakav preokret nije se dogodio u razmišljanjima Draymonda Greena koji je stavio potpis na ugovor s Warriorsima i to četverogodišnji za 100 milijuna dolara.

Jedan od najvećih poslova noći odradili su Pacersi koji su potpisali maksimalan ugovor s Tyreseom Haliburtonom koji je dobio petogodišnji ugovor u visini 260 milijuna dolara.

Također petogodišnji ugovor, ali točno sto milijuna lakši dobio je i Jerami Grant u Portland Trail Blazersima.

FOTO: EPA/DAVID SWANSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!