Nogomet

Dajaku: 'Drago mi je kad imam dobre igrače u konkurenciji jer onda guramo jedan drugoga naprijed'

Petar Jenjić • nedjelja, 02.07.2023.
Dajaku: 'Drago mi je kad imam dobre igrače u konkurenciji jer onda guramo jedan drugoga naprijed'
Foto: www.hajduk.hr

Novi igrač Hajduka Leon Dajaku rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju da su postojale i neke druge opcije, no da su Bijeli bili najzanimljiviji. Isto tako, osvrnuo se i na neke greške koje je do sada napravio u karijeri...

Leon Dajaku prije nekoliko dana postao je igrač Hajduka s kojim se zaputio na pripreme u Sloveniju. Prvi intervju dao je za Slobodnu Dalmaciju gdje se osvrnuo na odluku o dolasku u klub.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kada mi je agent rekao da postoji opcija Hajduka, znao sam da se radi o velikom klubu s bogatom tradicijom. S obzirom na to da sam već bio u velikim klubovima, htio sam dokazati da mogu i dalje igrati za tako veliki klub kao što je Hajduk."

Bayern je definitivno bio najveći klub u njegovoj karijeri, a istaknuo je da ga za svaki u kojem je igrao vežu "drugačije uspomene, neke ljepše, neke ružnije."

Dajaku je nakon Njemačke otišao put Engleske gdje je igrao u trećem rangu.

"To je potpuno drugačiji nogomet od njemačkog. U Ligue One igra se jako fizikalan nogomet, rekao bih i prljav. Imali smo dobru sezonu, meni je bilo veliko iskustvo, kao i kad smo ušli u viši rang. Velika je razlika između stilova."

Iz Sunderlanda je otišao na posudbu u St. Gallen.

"Bilo je to drugačije iskustvo za mene od Engleske, momčad je imala manje kvalitete i bilo mi je teško. Znam da statistika to neće pokazati, ali na početku sam igrao jako dobro, a mislim da sam pogriješio što sam otišao tamo."

Dajakuu se piše i naslov prvaka s Bayernom, ali prvenstveno je igrao za drugu ekipu. Njegov agent rekao je da nije bio dobro vođen i da je bio "poletio".

"Ne bih to tako rekao, imao sam vrlo dobru sezonu u drugoj ekipi, dao sam velik doprinos u osvajanju treće lige. Trenirao sam i s prvom ekipom, a jedina greška u Bayernu koju sam napravio, a ubija me, jest da nisam bio dovoljno miran i ostao tamo. Previše sam htio prerano, a trebao sam biti miran i čekati dok ne dođem u prvu. Tako da nisam "poletio", već sam trebao ostati smiren i čekati šansu. To je bio ključan trenutak karijere koji me doveo tu gdje sam sada."

S Hajdukom je odigrao i prvu pripremnu utakmicu.

"Prvi su dojmovi jako pozitivni, momčad me srdačno dočekala i olakšala mi početni period. Želim izvući maksimum iz sebe i pomoći momčadi ostvariti najviše što možemo. Nogomet je veliko natjecanje u kojem svi guraju svakoga preko granica. Bez jake konkurencije ne bih bio što jesam, drago mi je što imam dobre, konkurentne igrače jer onda guramo jedan drugoga naprijed."

O HNL-u je samo kratko dodao: "Znam da se Hajduk ne voli s Rijekom i Dinamom, kao i da je prvenstvo teško."

Hajduk ima veliku navijačku podršku.

"O njima sam puno čuo i mislim da se ne može usporediti s Hajdukovima. S Balkana sam i znam karakter ljudi, tako da mogu zamisliti da su navijači ludi na dobar način. Uzbuđen sam to doživjeti, radujem se prvoj utakmici."

Imao je i nekih drugih opcija.

"Bilo je drugih opcija, ali ponuda Hajduka bila je najzanimljivija. Za nju smo osjećali da može biti dobar potez jer moj stil i Hajdukov stil imaju dosta sličnosti. Mislim da se dobro uklapam u ekipu", dodao je Dajaku za Slobodnu Dalmaciju.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!