Vodeni sportovi

Tucak odredio putnike za Los Angeles: 'Od ovih 16 igrača, prije Fukuoke otpast će jedan'

Branimir Korać • nedjelja, 02.07.2023.
Tucak odredio putnike za Los Angeles: 'Od ovih 16 igrača, prije Fukuoke otpast će jedan'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Izbornik Ivica Tucak objavio je imena 16 igrača koje vodi na pripreme u SAD, a jedan od njih će otpasti s popisa i neće putovati u Fukuoku...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija priprema se za Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, a sljedeću fazu priprema odradit će u Los Angelesu.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon turnira u Herceg Novom gdje je svladala Francusku i Crnu Goru, reprezentacija je dobila kraći odmor i kreće s nastavkom priprema.

"Kao što možda i znate, počeli smo pripreme s ukupno 21 igračem, da bi prije Italije otpali centar Herceg, vanjski Penava i vratar Jurlina, a sada uoči odlaska u Los Angeles kod kuće ipak ostali vratar Mate Anić i branič Matias Biljaka. Od ovih 16 igrača, na Svjetsko prvenstvo će njih 15 koliko je maksimalno i dopušteno. Znate već da je dopušteno za svaku utakmicu mijenjati 13 početnih igrača i to 24 sata prije početka svake utakmice", izjavio je izbornik Tucak.

Hrvatska nastup na Svjetskom prvenstvu otvara 17. srpnja u 9:00 protiv Argentine, 19. srpnja u 6:30 igra protiv Mađarske, a 21. srpnja u 2:00 protiv Japana. Dvoboj s Mađarima odlučit će tko prolazi izravno u četvrtfinale.

"Idemo tamo osvojiti odličje, prema tome kakav god da nas ždrijeb čeka, sada i ubuduće, kakav god bio raspored, za otići do kraja, morate pobijediti sve. Možda bi bilo lakše da je bilo drukčije, ono što je dodatna otegotna okolnost je svakako to križanje sa skupinom u kojoj su Srbija, Crna Gora i Španjolska. Put je težak i takav kakav je, ali mi idemo s određenim optimizmom, ne skrivajući da imamo kvalitetu. U Mađarskoj smo prošle godine osvojili četvrto mjesto, a tek smo formirali reprezentaciju. U Splitu smo osvojili europsko zlato, ali smo i u zagrebačkim utakmicama Svjetskog kupa pokazali da imamo itekakvu kvalitetu."

Forma će se brusiti u Kaliforniji gdje će Hrvatska trenirati sa SAD-om s kojim će odigrati i pripremne utakmice.

Na put prema Los Angelesu odlaze:

Vratari: Marko Bijač (Olympiakos), Toni Popadić (Jug)

Centri: Josip Vrlić (Jadran), Ivan Krašić (Noisy-le-Sic), Antonio Dužević (Jadran)

Braniči: Rino Burić (Jug), Marko Žuvela (Jug), Marino Čagalj (Jadran), Andrija Bašić (Hannover)

Napadači: Konstantin Harkov (Jadran), Filip Kržić (Jug), Franko Lazić (Jug), Zvonimir Butić (Jadran), Luka Bukić (Jadran), Jerko Marinić Kragić (Jadran), Ante Vukičević (Marseille)

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!