Nogomet

VIDEO: 25 golova u četiri utakmice za kraj grupne faze Gold Cupa

Petar Jenjić • srijeda, 05.07.2023.
VIDEO: 25 golova u četiri utakmice za kraj grupne faze Gold Cupa
Foto: EPA

Odigrane su posljednje utakmice po skupinama na Gold Cupu u skupinama C i D, a ukupno smo vidjeli čak 25 pogodaka. Najviše, njih deset, palo je na dvoboju Kostarike i Martinika...

U izravnoj borbi za prolazak skupine Gvatemala je uspjela pobijediti Gvadalupu rezultatom 3:2 i tako sa sedam bodova ući u sljedeću fazu Gold Cupa. Poraženi ostaje na četiri osvojena boda.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gvadalupa je dva puta imao po pogodak prednosti, ali nije ga uspio sačuvati. Za vodstvo su zabijali Andreaw Gravillon u 27. i Ange-Freddy Plumain u 63. minuti iz penala, dok su poravnanja protivniku donosio Rubio Rubin golovima iz 39. i 70. minute.

Šest minuta nakon drugog pogotka, Gvatemala je preuzela vodstvo golom Carlosa Meije koji je u 68. ušao u igru. Najbolju priliku za 3:3 Gvadalupa je imala u 88. kada je penal pucao Matthias Phaeton, ali nije bio precizan.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

U sljedeću rundu iz iste skupine ide Kanada koja je s 4:2 bila bolja od Kube. Skupinu završava s pet bodova, dok Kuba ostaje na dnu bez ijednog.

Junior Hoilett iz penala u 21. i Jonathan Osorio pet minuta kasnije donijeli su Kanadi vodstvo od 2:0 koje je do kraja poluvremena smanjio Luis Paradela.

Nažalost po Kubance, Kanada golovima Jaydena Nelsona u 47. i Liama Millara u 61. minuti dolazi do 4:1. Poraz je golom iz penala u 89. minuti ublažio Maikel Reyes.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

Pravim teniskim rezultatom dalje je prošla Kostarika koja je pobijedila Martinik sa 6:4 i tako s drugog mjesta i s četiri osvojena boda prošla dalje. Njihov protivnik ostao je na tri.

Poveli su golom Kendala Wastona u 9., da bi devet minuta kasnije izjednačio Patrick Burner. U završnici poluvremena Kostarikanci su opet vodili zahvaljujući autogolu tog istog igrača.

Do 68. minute Kostarika je praktički riješila pitanje pobjednika, s obzirom na to da je postigla tri pogotka i vodila s 5:1. Zabijali su redom: Juan Pablo Vargas, Joel Campbell iz penala i Anthony Contreras.

U 74. smanjio je Brighton Labeau s bijele točke, da bi Patrick Burner četiri minute kasnije postigao svoj novi pogodak za novo primicanje svoje reprezentacije. Međutim, bliže od toga nisu došli, s obzirom na to da je Diego Campos zabio za 6:3, a konačan rezultat u sudačkoj nadoknadi samo postavio Jonathan Mexique.

Panama je već ranije osigurala prolazak skupine pa joj tako dvoboj sa Salvadorom i nije previše značio. Utakmica odigrana u Houstonu završila je rezultatom 2:2.

Salvadorci su poveli u četvrtoj minuti preko Brayana Gila Hurtada, da bi u 26. Panama izjednačila preko Fidela Escobara. U 71. minuti za preokret je zabio Ismael Diaz, dok je utješni bod Salvadoru, koji je završio na ukupno dva, donio Mayer Gil.

U četvrtfinalu natjecanja tako će Gvatemala igrati protiv Jamajke, Meksiko protiv Kostarike, SAD protiv Kanade, a Panama protiv Katara.

Gold Cup:
Gvadalupa - Gvatemala 2:3
Kanada - Kuba 4:2
Kostarika - Martinik 6:4
Panama - Salvador 2:2

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!