Nogomet

Službeno potvrđeno: Luis Enrique zamijenio Christophea Galtiera na klupi PSG-a

Branimir Korać • srijeda, 05.07.2023.
Službeno potvrđeno: Luis Enrique zamijenio Christophea Galtiera na klupi PSG-a
Foto: EPA

PSG je i službeno imenovao novog trenera. Nakon što je Christophe Galtier napustio klupu Parižana, vodili su se razgovori s nekoliko poznatih trenera, a odluka je pala na Luisa Enriquea...

Luis Enrique vraća se na klupu prvi put nakon što je napustio poziciju izbornika španjolske reprezentacije. Enrique je stavio potpis na ugovor s PSG-om gdje je zamijenio Christophea Galtiera.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Enrique je posljednji klupski angažman imao još u Barceloni koju je napustio nakon isteka ugovora u ljeto 2017. godine te godinu dana kasnije preuzeo reprezentaciju Španjolske zamijenivši Fernanda Hierra.

Galtier se u Parizu zadržao vrlo kratko, odradio je tek jednu sezonu, a najveće zamjerke bile su usmjerene na skroman rezultat u Ligi prvaka gdje su Parižani ispali već u osmini finala s dva poraza od minhenskog Bayerna.

"Presretan sam što dolazim u PSG i što ću steći novo iskustvo.Drago mi je što ću upoznati nove ljude, živjeti u ovom gradu, naučiti novi jezik i iznad svega trenirati PSG", poručio je Enrique na predstavljanju.

Španjolski stručnjak još nije siguran s kojim kadrom će ući u novu sezonu, i dalje je veliki upitnik iznad Kyliana Mbappea koji ne želi produžiti ugovor, a ponovno se aktualiziraju neke ponude za njegov transfer.

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!