Tenis

Nastavlja se sjajan niz Petre Marčinko, preokret Tene Lukas

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2023.
Nastavlja se sjajan niz Petre Marčinko, preokret Tene Lukas
Foto: FaH

Petra Marčinko uspješno je prošla u četvrtfinale ITF turnira u latvijskoj Liepaju. Pobjede su u upisale i Tena Lukas u Njemačkoj i Lea Bošković u Nizozemskoj...

Novi sjajan tjedan za Petru Marčinko koja nastupa na 60 tisuća dolara vrijednom turniru u Liepaji. Nakon što je na startu turnira bila slobodna, a u 2. kolu svladala Liu Karatančevu, danas je stigla do nove pobjede.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za protivnicu je imala Španjolku Irene Burillo Escorihuelu, trenutno 241. na WTA ljestvici koju je jednom već ranije u karijeri svladala, a danas je to ponovila.

Nakon jednog sata i 13 minuta igre slavila je sa 6:3, 6:4 i tako upisala 12. pobjedu zaredom.U cijelom tom nizu izgubila je samo jedan set, a danas u nijednom trenutku nije bila u zaostatku. Za polufinale će igrati protiv Jessie Aney iz SAD-a s kojom do sada nije igrala.

Preokret je napravila Tena Lukas na 25 tisuća dolara vrijednom turniru u njemačkom Stuttgart-Vaihingenu gdje je u osmini finala bila bolja od Veronike Erjavec sa 3:6, 7:5, 6:4.

To im je bio treći međusobni dvoboj i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja će za plasman u polufinale igrati protiv bolje iz dvoboja Middendorf - Benoit.

Pobjedu je na 40 tisuća dolara vrijednom turniru u Haagu upisala Lea Bošković koja je u prvom kolu za protivnicu imala Weroniku Falkowsku iz Poljske.

U drugom međusobnom dvoboju stigla je do druge pobjede, a u osmini finala igrat će protiv pete nositeljice turnira Irine Bare iz Rumunjske.

ITF Liepaja, osmina finala:
Petra Marčinko - Irene Burillo Escorihuela 6:3, 6:4

ITF Stuttgart-Vaihingen, osmina finala:
Tena Lukas - Veronika Erjavec 3:6, 7:5, 6:4

ITF Hague, 1. kolo:
Lea Bošković - Weronika Falkowska 7:6 (4), 6:1

FOTO: HINA/ Mario ĆUŽIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!