Tenis

Veliki preokret Donne Vekić za pobjedu protiv nekadašnje Grand Slam osvajačice

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2023.
Veliki preokret Donne Vekić za pobjedu protiv nekadašnje Grand Slam osvajačice
Foto: EPA

Do pobjede i plasmana u treće kolo Wimbledona uspjela je doći Donna Vekić. Iako je imala set zaostatka protiv Sloane Stephens, a Amerikanka imala i servis za pobjedu, uspjela je okrenuti i doći do pobjede...

Uspješan dan za hrvatski tenis zaključila je Donna Vekić koja je za protivnicu u drugom kolu Wimbledona imala nekadašnju pobjednicu US Opena, Sloane Stephens, trenutno 39. na WTA ljestvici.

Igraj na Wimbledon (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon velike borbe i još većeg preokreta Vekić je došla do pobjede sa 4:6, 7:5, 6:4 nakon dva sata i 34 minute provedene na terenu. Bio im je to četvrti međusobni dvoboj i treća pobjeda hrvatske predstavnice koja je bila na rubu ispadanja.

Odmah na početku meča Vekić je stigla do breaka i vodstva od 2:0. U šestom gemu Stephens je uzvratila na isti način, a zatim kod vodstva 5:4 napravila novi break i došla do prvog seta.

Američka tenisačica oduzela je servis još jednom, odmah na startu drugog seta, i povela s 3:0. Imala je i servis za meč kod 5:4, ali Vekić s dva uzastopna breaka okreće i poravnava stanje u setovima.

U trećem gemu odlučujućeg seta Vekić je oduzela servis protivnici i sačuvala prednost do kraja. Nije bilo nimalo lako, kod servisa za meč trebalo je spašavati i break loptu, no sve je dobro završilo za hrvatsku tenisačicu.

Wimbledon, 2. kolo:
Donna Vekić - Sloane Stephens 4:6, 7:5, 6:4

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!