Tenis

Donnu Vekić čeka nova velika bitka, protiv Čehinje za osminu finala Wimbledona

Branimir Korać • petak, 07.07.2023.
Donnu Vekić čeka nova velika bitka, protiv Čehinje za osminu finala Wimbledona
Foto: EPA

Donna Vekić danas se bori za prolaz u osminu finala Wimbledona. Imat će težak zadatak, ali definitivno nije bez šanse...

Nakon što je u drugom kolu vodila tešku bitku protiv Sloane Stephens, Donnu Vekić očekuje još jedna protivnica koja je vrlo zahtjevna i s kojom neće biti lako igrati. Na drugoj strani mreže bit će 42. igračica svijeta Marketa Vondroušova.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić iza sebe ima jedan meč u kojem je potpuno dominirala i jedan u kojem je bilo dosta problema. Lakoćom je svladala Shuai Zhang koja u tom meču nije imala nikakve šanse, ali zato je protiv Stephens vodila tešku bitku.

Takvo što se i očekivalo, Stephens je sjajna igračica koja bi imala i bolju karijeru da nije bilo problema s ozljedom. No Donna se žestoko borila i na kraju je stigla do zaslužene pobjede preokretom.

Slavlje protiv ovakve igračice puno će značiti za samopouzdanje, sada je samo veće pitanje koliko je takav meč iscrpio Donnu i psihički i fizički s obzirom da je bio izuzetno naporan.

Ukoliko prođe u četvrto kolo, Donna će izjednačiti svoj najbolji rezultat u Wimbledonu u karijeri. Naime ovdje je samo jednom došla do četvrtog kola i to 2018. godine kada je poražena od Julije Görges.

Vondroušova je bila finalistica Roland-Garrosa 2019. godine, a u Londonu nikada ranije nije prošla dalje od drugog kola. Ove godine u Wimbledonu je bez izgubljenog seta preskočila Peyton Stearns i Veroniku Kudermetovu.

Aktualna forma

Marketa Vondroušova

Kudermetova - Vondroušova 3:6, 3:6
Vondroušova - Stearns 6:2, 7:5
Sakkari - Vondroušova 7:6, 6:1
Vondroušova - Niemeier 6:3, 6:5 predaja
Andreescu - Vondroušova 6:7, 5:7

Donna Vekić

Stephens - Vekić 6:4, 5:7, 4:6
Zhang - Vekić 2:6, 3:6
Kvitova - Vekić 6:2, 7:6
Sakkari - Vekić 4:6, 6:7
Avanesjan - Vekić 2:6, 6:7

Mjesto, vrijeme

London, Wimbledon, 15:30

Prošli međusobni dvoboj

Vondroušova i Vekić sastale su se jednom i to u osmini finala Hobarta 2018. godine. Donna je tada slavila s dva puta po 6:4.

Prognoza

Sve će ovisiti o tome kakav je trag na Donni ostavio meč protiv Stephens. Ako se uspjela rekuperirati, bit će i ovdje s dobrim šansama za pobjedu.

FOTO: EPA/MIGUEL SIERRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!