Vodeni sportovi

Braća Sinković odjurila u polufinale Svjetskog kupa u Luzernu unatoč neobičnom formatu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 07.07.2023.
Braća Sinković odjurila u polufinale Svjetskog kupa u Luzernu unatoč neobičnom formatu
Foto: EPA

U današnjoj kvalifikacijskoj utrci, braća Sinković zauzeli su prvo mjesto s vremenom 6:17.98 te tako ostvarili direktan plasman u polufinale...

Utrka se odvijala na kronometar što znači da su čamci startali odvojeno u intervalima po 30 sekundi. Drugo mjesto zauzela je posada Francuske 6:23.13, a treće posada Švicarske 6:28.14 koji će kroz popodnevni repesaž pokušati izboriti svoje mjesto u polufinalu. Direktan plasman iz ostalih kvalifikacijskih skupina osigurale su još posade Novog Zelanda, Nizozemske i Irske.

"Prva utrka je gotova. Nezgodan je kronometar, ali mislim da smo dobro odradili, pobijedili smo. Najvažnije je bilo ući u dobar ritam, dobro odveslati što vjerujem da jesmo. Sada se spremamo za sutrašnje polufinale gdje nas sigurno očekuje teška utrka", rekao je Martin Sinković.

"Zadovoljan sam kako smo odradili. Malo je ovo čudan format gdje se ne utrkujemo zajedno nego svakih pola minute kreće čamac. Dali smo dosta od sebe, nismo maksimalno, ali evo bilo je dosta za prvo mjesto i idemo direktno u polufinale", nadodao je Valent Sinković.

Polufinalna utrka na rasporedu je sutra u 11:58 sati.

Sestre Ivana i Josipa Jurković zauzele su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 7:16.07. Bolje od njih bile su posade Grčke i Španjolske, a svoju priliku za ulazak u polufinale sestre Jurković imat će danas popodne kroz repesaž.

FOTO: EPA/PHILIPP SCHMIDLI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!