Vodeni sportovi

Talijanski izbornik odredio 15 vaterpolista koji putuju na Svjetsko prvenstvo u Fukuoku

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.07.2023.
Talijanski izbornik odredio 15 vaterpolista koji putuju na Svjetsko prvenstvo u Fukuoku
Foto: Pixsell

Jedan od glavnih kandidata za zlatno odličje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u vaterpolu bit će Italija, a talijanski izbornik Alesandro Campagna odredio je putnike za Fukuoku...

Od 17. do 29. srpnja pozornost sportskog svijeta bit će usmjerena prema Fukuoki gdje se održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima. Bit će tamo i vaterpolisti koji će se boriti za odličja.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Među njima će biti i Hrvatska koja se trenutno nalazi u Kaliforniji na završnim pripremama gdje radi zajedno s reprezentacijom SAD-a.

Izbornik Tucak u SAD je odveo 16 igrača te će nakon povratka u Hrvatsku s liste putnika za Fukuoku prekrižiti još jedno ime.

Dio priprema za ovo Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je u Ostiju odradila s reprezentacijom Italije, a talijanski izbornik Alessandro Campagna otklonio je sve nedoumice i odredio 15 igrača koji će predstavljati Italiju u Japanu u skupini s Kanadom, Kinom i Francuskom.

Na popisu se nalaze:

Marco Del Lungo (Pro Recco), Gianmarco Nicosia (Savona), Edoardo Di Somma (Ferencvaros), Vincenzo Dolce (Brescia), Vincenzo Renzuto (Brescia), Luca Damonte (Ferencvaros), Giacomo Cannella (Pro Recco), Francesco Di Fulvio (Pro Recco), Gonzalo Echenique (Pro Recco), Andrea Fondelli (Pro Recco), Nicholas Presciutti (Pro Recco), Francesco Condemi (Pro Recco), Alessandro Velotto (Marseille), Lorenzo Bruni (Savona) i Luca Marziali (Trieste).

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!