Ostali sportovi

Hrvatski ragbijaši u Budimpešti hvataju vizu za elitu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 07.07.2023.
Hrvatski ragbijaši u Budimpešti hvataju vizu za elitu

Hrvatska reprezentacija u ragbiju 7 ima priliku izboriti plasman u najelitniju razinu europskog ragbija. Za to joj treba dobar rezultat turnira u Mađarskoj...

Nakon sjajnog drugog mjesta na turniru u Zagrebu prije tri tjedna, hrvatska ragbijaška reprezentacija u subotu i nedjelju u Budimpešti nastupa na drugom turniru Trophy divizije Europskog prvenstva ragbija 7, olimpijske inačice tog sporta, u kojoj na terenu iste veličine igra po sedam igrača, umjesto 15, a poluvrijeme traje sedam minuta.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je u Zagrebu osvojila drugo mjesto, što je najveći rezultat hrvatskog ragbija u tom rangu otkako se igra ovakvim sustavom i ako nakon Budimpešte ostane druga u poretku, izborit će plasman u Championship diviziju, najviši rang europskog ragbija, gdje igraju Velika Britanija, Francuska, Italija...

"Momci mogu biti ponosni, imamo šansu ući među europsku elitu. Bit će jako teško, ali vjerujem u njih", rekao je izbornik Anthony Poša, koji je u Budimpeštu poveo ovaj sastav: Niko Pavlović, Ivo Perić, Marko Svaguša, Jan Vlašić, Luka Kovačić, Filip Perica, Niko Vranešević, Luka Lerotić, Duje Plazibat, Nik Jurišić, Matej Buljanović i Duje Čondić.

Hrvatska će u subotu u skupini igrati protiv Moldavije (9.44 sati), Luksemburga (14.14 sati) i Švicarske (19.06 sati). U nedjelju je razigravanje za plasman.

Foto: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!