Vodeni sportovi

Tucak: 'Pripremit ćemo se za Crnogorce, znam njihove kvalitete i mane'

Mihaela Bradovski • petak, 21.07.2023.
Tucak: 'Pripremit ćemo se za Crnogorce, znam njihove kvalitete i mane'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odradila je posao protiv Japana, upisala je pobjedu 17:12 i kao drugoplasirana u skupini ide u osmini finala na Crnu Goru...

Protiv Japana Hrvatska je čekala priliku i iskoristila ju je. Nije bilo lako, uporni Japanci stvarali su probleme, ali pobjeda je ono što je najvažnije iz ovakvih susreta.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"S njima je uvijek nezgodno iako uvijek na kraju padnu, ali to je za nevjerovati koja je to energija, plivanje. Dovode te do ludila i najbitnije je da smo pobijedili. Naravno da je bilo problema, držali su i Mađare tri četvrtine u egalu. Što smo željeli to smo dobili, da se baš potrošimo junački, da budemo fokusirani. U slučaju poraza znamo da bi išli na neki drugi put, ovako sada idemo na Crnu Goru", kaže Ivica Tucak.

Tucak jako dobro poznaje Crnu Goru i zna što Hrvatsku očekuje u ovom dvoboju.

"Ako ih itko poznaje, onda sam to ja. Bio sam tamo trener, poštujem jako tu mladu ekipu i trenera Gojkovića, mog bivšeg kapetana. Bilo bi mi draže naravno da smo se susreli u polufinalu, ali igrat ćemo već u osmini finala. Prva eliminacijska utakmica, najteža na turniru. Puno vremena za odmor nemamo, moramo se što prije pripremiti i resetirati. Znali smo da imamo put Srbija - Italija ili Crna Gora - Grčka. Izabrali smo taj put, sportski do kraja. Pripremit ćemo se za Crnu Goru, znam njihove kvalitete i mane. Gledao sam utakmicu Crna Gora - Srbija, Crna Gora je bila toliko dominantna dvije i pol četvrtine da je nevjerojatno kako je izgubila utakmicu. Imaju oni svojih aduta, ali pokazali su i da imaju mana."

FOTO: HINA/lsd

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!