Tenis

Mektić i Pavić zaustavljeni u osmini finala Wimbledona

Krešimir Milić • utorak, 11.07.2023.
Mektić i Pavić zaustavljeni u osmini finala Wimbledona
Foto: Pixsell

Bolji je danas bio urugvajsko-češki par. Za sat i 35 minuta igre s 2:1 u setovima 6:4, 3:6, 7:5 slavili su Behar i Pavlasek…

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić završili su zajednički put na Wimbledonu u osmini finala muških parova. Bolji od hrvatskog dvojca bio je urugvajsko-češki par Ariel Behar/Adam Pavlasek.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za sat i 35 minuta igre s 2:1 u setovima 6:4, 3:6, 7:5 slavili su Behar i Pavlasek. U prvom setu hrvatski dvojac izgubio je servis nakon čega su Čeh i Urugvajac došli do prednosti koju Mektić i Pavić nisu uspjeli sustići.

U drugom setu hrvatski dvojac pokazao je bolju igru i za 27 minuta riješio set, ali nisu uspjeli to ponoviti u odlučujućem trećem.

Češko-urugvajska kombinacija koristi kod servisa za 7:5 drugu meč loptu i dolaze do pobjede za prolaz u četvrtfinale Wimbledona. Nakon što su izbacili devete nositelje i četvrtfinalu ih čekaju prvi.

Za eventualni prolaz u polufinale igrat će protiv britanskog-nizozemskog para Neal Skupski/Wesley Koolhof. Oni su u osmini finala izbacili s 2:0 u setovima prošlogodišnjeg osvajača muških parova Australca Maxa Purcella koji ove godine nije igrao s prošlogodišnjim partnerom i sunarodnjakom Matthewom Ebdenom već s drguim sunarodnjakom Jordanom Thompsonom.

ATP Wimbledon, osmina finala muških parova:
Mate Pavić/Nikola Mektić – Ariel Behar/Adam Pavlasek 4:6, 6:3, 5:7

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!