Tenis

Španjolska poražena od Belgije, Švicarska prošla dalje

HINA, Petar Jenjić • petak, 21.07.2023.
Španjolska poražena od Belgije, Švicarska prošla dalje
Foto: EPA

Zanimljivi su mečevi iza nas na Hopman Cupu. Belgija je uspjela svladati Španjolsku, dok je Švicarska prva izborila finale...

Teniska reprezentacija Belgije pobijedila je Španjolsku 2-1 u Nici, u ogledu skupine B Hopman Cupa u kojoj se nalazi i Hrvatska.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Premda za Španjolsku igra Carlos Alcaraz, nedavni pobjednik Wimbledona i najbolji svjetski tenisač, Belgija je slavila 2-1, a odlučujući bod osvojila je u paru. Elise Mertens i David Goffin su s uvjerljivih 6:3, 6:1 nadigrali Rebeku Masarovu i Alcaraza.

Prije toga je Mertens pobijedila Masarovu 7:6(3), 2:6, 10:5, dok je Alcaraz okrenuo meč protiv Goffina i pobijedio 4:6, 6:4, 10:8. U drugom setu tog meča Goffin je dva puta imao prednost breaka protiv 20-godišnjeg Španjolca.

Na vrhu ljestvice skupine B je Hrvatska s omjerom 1-0, Belgija ima 1-1, a Španjolska 0-1.

Prvi finalist Hopman Cupa, koji se održava na zemljanoj podlozi u Nici, teniska je reprezentacija Švicarske koja je u odlučujućem dvoboju skupine A svladala domaćina Francusku 2-1.

Ranije su u ovoj skupini te dvije reprezentacije svladale Dansku 2-1 pa su u međusobnom susretu odlučivale o nedjeljnom sudioniku finala. Prvo je francuska igračica Alize Cornet svladala Celine Naef 1:6, 6:3, 10:8, ali je na 1-1 izjednačio Leandro Riedi koji je pobijedio Richarda Gasqueta 3:6, 6:3, 10:8.

O pobjedniku su tako odlučivali parovi, a ključni su bod Švicarskoj donijeli Naef i Riedi koji su sa 6:4, 7:5 pobijedili Cornet i Gasqueta.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!