Vodeni sportovi

Tucak: 'Ovo je mentalno ubijanje i igrača i mene i mojih suradnika'

Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Tucak: 'Ovo je mentalno ubijanje i igrača i mene i mojih suradnika'
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Hrvatska je u razigravanju za poredak od 9. do 12. mjesta bila bolja od Kanade. Za deveto mjesto igrat će protiv Australije…

Nastup u Japanu završit će Hrvatska borbom za deveto mjesto protiv Australije. Savladali su izabranici Ivice Tucka Kanadu, ali nije to previše promijenilo raspoloženje nakon ispadanja u ovu fazu natjecanja.

Igraj na vaterpolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Europski prvaci očekivali su više od ovog Svjetskog prvenstva.

"Nemam što bitno posebno zadovoljan. Odradili smo utakmicu, ono što je bilo sportski, odradili smo našu dužnost", rekao je Tucak i dodao:

"Naravno da nama mjesto nije ovdje, u ovom dijelu, ali tako su se posložile kockice. Sad moramo to odraditi, to smo i učinili, te nemam što zamjeriti igračima. No, kad me već pitate, onda moram samo reći kako uopće ne vidim smisao ovih utakmica. Ovo je mentalno ubijanje i igrača i mene i mojih suradnika. Ne mislim samo na Hrvatsku, nego općenito, zašto više stojimo ovdje, igramo ove utakmice. Ako prvih šest mjesta vodi na sljedeće svjetsko prvenstvo, ne znam čemu uopće ove sadomazohističke utakmice. Svatko tko se bavio sportom zna kako je kada se izgubi eliminacijski susret. Ide se kući i to je to. Ostaje nam ovdje sada još jedna utakmica. To je dužnost, moramo to odraditi na maksimumu, dužnost prema nama samima. Kako će završiti, bili 9. ili 10. neće ništa bitnije promijeniti. Ostaje dojam da nismo ovdje bili pravi, nedostajalo je malo, to nešto, ono se svelo na tu jednu loptu u nokaut fazi. Moramo vidjeti što je to bilo u toj jednoj lopti."

FOTO - HINA, lsd

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!