Nogomet

Englezi zabrinuti zbog Gerrardovog lošeg starta, poražen je na pripremama od dva hrvatska kluba

Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Englezi zabrinuti zbog Gerrardovog lošeg starta, poražen je na pripremama od dva hrvatska kluba

Saudijski klub preuzeo je početkom srpnja, no još nije dobio pojačanja koja bi pratila njegov zvjezdani status. Za nadolazeću sezonu pripremaju se u Svetom Martinu na Muri, a tijekom priprema odigrali su utakmice i s dva hrvatska kluba te obje izgubili…

Saudijski nogomet doživljava ekspanziju dovođenjem nekih od najpoznatijih imena u tamošnju ligu, što trenera, što igrača. Među njima je i ono Stevena Gerrarda, legende Liverpoola i bivšeg trenera Aston Ville koji je preuzeo saudijskog prvoligaša Al-Ettifaq početkom srpnja.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No nije sve idealno na početku Gerrardovog mandata u saudijskom klubu, a o tome su se raspisali i Englezi. Njegov klub je u Svetom Martinu na Muri na pripremama, a u prve tri pripremne utakmice nisu uspjeli nijednom slaviti.

Dva puta su igrali protiv hrvatskih klubova i oba puta su poraženi. Prvi put je bio bolji Varaždin s 2:1 kad im je Ante Vukušić zabio u 90. minuti, a sad ih je porazila i Lokomotiva s 1:0 golom Blaža Boškovića. Izvukla je Gerrardova momčad i jedan remi 1:1 u ogledu protiv mađarskog Zalaegerszegija.

Kao navodi Mail Sport, iza Gerrardove momčadi je naporan tjedan, a i prava pojačanja tek trebaju doći. Prvo koje bi trebalo pojačati momčad Al-Ettifaqa je Jordan Henderson.

33-godišnji veznjak Liverpoola blizu je potpisa, a već je odradio i liječnički pregled za saudijski klub. Među poznatijim imenima u svlačionici koju vodi Steven Gerrard je i bivši stoper Rijeke Darko Velkovski te bivši napadač Mainza Robin Quaison, no sve to je još daleko od zvjezdanih imena s kojima raspolažu klubovi poput Al-Nassra, Al-Ittihada i Al-Hilala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!