Nogomet

Argentinke se spasile u pet minuta od poraza protiv Južne Afrike

Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Argentinke se spasile u pet minuta od poraza protiv Južne Afrike
Foto: EPA

Nakon poraza u prvim utakmicama, nogometašice Argentine i Južne Afrike remizirale su u međusobnom dvoboju. Trenutno drže treće i četvrto mjesto skupine G…

Izjednačenu utakmicu u gotovo svakom pogledu, najviše u rezultatu, odigrale su na Svjetskom prvenstvu nogometašice Argentine i Južne Afrike. Dvoboj u kojem su obje reprezentacije trebale pobjedu kako bi se približile nokaut fazi nakon poraza u prvim utakmicama u skupini zaključile su remijem 2:2 i smanjile si šanse za prolaz.

Igraj na nogometna utakmica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovaj remi više će biti neprežaljen reprezentativkama Južne Afrike koje su imale vodstvo od 2:0 do 74. minute. Međutim pritisak Argentinki isplatio se od 74. minute kad su u pet minuta stigle do izjednačenja.

Južna Afrika povela je u 30. minuti golom Linde Motlhalo koji se pregledavao zbog potencijalnog zaleđa, a u 66. Thembi Kgatlana povisila je na 2:0.

Argentina do nagovještaja izjednačenja dolazi u 74. minuti kad je zabila Sophia Braun sjajnim udarcem iz daljine. Samo pet minuta kasnije ubačaj s desne strane Romina Nunez spremila je glavom u mrežu za 2:2.

U skupini G s tri boda vodeće su Švedska i Italija, dok s bodom u dvije utakmice treće i četvrto mjesto drže Južna Afrika i Argentina.

Svjetsko prvenstvo u nogometu za žene:
Argentina - Južna Afrika 2:2

Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!