Tenis

Hrvatska senzacija danas se bori za polufinale Umaga

Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Hrvatska senzacija danas se bori za polufinale Umaga
Foto: Pixsell

Prižmić je ove godine postao juniorski osvajača Roland-Garrosa, a u Umagu je upisao prve dvije pobjede na ATP turniru. Nastavak pobjedničkog niza očekuje se i danas…

Još nema punih 18 godina velika hrvatska teniska nada Dino Prižmić koji je ovog tjedna u Umagu upisao svoje prve ATP pobjede. Mladi Hrvat slavio je ove godine na juniorskom Roland-Garrosu, a sad je daleko dogurao i na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu.

Igraj na teniske mečeve u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo je izbacio u prvom krugu Duju Ajdukovića, a onda je u drugom kolu bio bolji od 124. na svijetu Mađara Zsombora Pirosa.

Nakon slavlja protiv Pirosa počele su se i veće šanse davati Prižmiću, a i veća pažnja je na njemu. Prolaz u četvrtfinale veliki je već rezultat za hrvatsku senzaciju, ali svi priželjkujemo da ovaj niz traje.

Da bi se to ostvarilo danas će u borbi za polufinale trebati pobjedu protiv Australca Alexeja Popyrina koji je 90. tenisač svijeta. Prižmić je inače na 287. mjestu ATP liste, ali nakon rezultata ove godine koje je ostvario nitko ni na Popyrina ne gleda kao izrazitog favorita bez obzira na poziciju.

Što su rekli?

Dino Prižmić: "Ne mogu vjerovati da sam u četvrtfinalu ovog turnira, ovo mi puno znači, i za mene i moj tenis. Ovdje sam došao na početku da osjetim atmosferu, imao sam i dosta sreće u ždrijebu, dobio sam dva meča, a u idućem meču želim dati najbolje od sebe i što bude – bude"

Mjesto, vrijeme, sudac

Stella Maris, Umag, 18 sati

Prethodni međusobni dvoboj

Dosad nisu igrali međusobno.

Prognoza

Australac je bolje rangiran, ali mi dajemo prednost danas Prižmiću koji je u naletu.

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!