Nogomet

Sopić: 'Maloča je trenirao u Poljskoj i bit će u najužem krugu kandidata za nastup'

Mihaela Bradovski • petak, 28.07.2023.
Sopić: 'Maloča je trenirao u Poljskoj i bit će u najužem krugu kandidata za nastup'
Foto: Pixsell

Nakon remija protiv Varaždina na otvaranju sezone, Gorica u drugom kolu ponovno igra kod kuće, a u goste joj dolazi Lokomotiva....

Uoči susreta s Lokomotivom, došlo je do promjene u svlačionici. Goricu je napustio Matthew Steenvoorden, a stigli su Mario Maloča i Martin Šroler.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jučer nas je napustio Matthew Steenvoorden, došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Već duže vrijeme imao je želju da ga pustimo, a dok smo bili u najtežoj situaciji nije prihvatio ponudu iz Koreje nego je ostao u klubu, ponovno mu se ukazala dobra opcija da ode u prvaka Uzbekistana. Jučer je otputovao u Taškent, izašli smo mu u susret. Njegova obitelj je iz Azije i htio se okušati u tom dijelu svijeta. S druge strane smo doveli bivšeg kapetana Hajduka Marija Maloču koji će nam definitivno pomoći da budemo što bolji i popunimo rupe koje smo dobili odlascima Bralića i Steenvoordena. Priključio nam se i Šroler i kada mu fizička sprema bude na razini SuperSport HNL-a, bit će nam pravo pojačanje", kaže Željko Sopić

Pregovori s Maločom trajali su dugo, a dovršeni su kada je postao slobodan igrač.

"Mi razgovaramo s Maločom već mjesec i pol, naš sportski direktor Mario Brkljača bio je s njim i suigrač. Dečko je imao tamo ugovor, morao je trenirati i nije baš bilo jednostavno. Kada su se obje strane usuglasile, kada je raskinuo ugovor, mi smo ga odmah potpisali."

Bivši Hajdukov kapetan spreman je za nastup već sada.

"Maloča je bio u trenažnom procesu u Poljskoj tri tjedna, nije trenirao zadnjih tjedan dana dok se raskidao ugovor. Bit će sigurno u užem krugu kandidata za nastup. Hoće li nastupiti od početka, odlučit ćemo nakon zadnjeg treninga."

Strijelac jedinog pogotka za Goricu protiv Varaždina Nikola Vujnović trebao bi startati i protiv Lokomotive.

"Vujnović je zaslužio nečim biti prva opcija. U prošloj utakmici je zabio gol, u nogometu je sve moguće, a meni nekako izgleda da će igrati ponovno sutra."

Što se tiče Lokomotive, uigranost joj je prednost.

"Lokomotiva nije imala nekih velikih promjena, stigla su 2-3 nova igrača, na žalost Mudražija se malo teže ozlijedio i želim mu što brži oporavak. Stigao je i Leovac, Kačavenda i Stojković su i dalje tamo i računam da će igrati i protiv nas. Prednost Lokomotive je što su dugo zajedno, prošli su i cijele pripreme, ali mi igramo na svom terenu i tražim ćemo tri boda i pozitivan rezultat."

Tri boda iz ovog susreta očekuje Valentino Majstorović.

"Nemamo se što previše osvrtati na taj remi, moramo gledati dalje prema Lokomotivi i uzimati što više bodova. Očekujem da idemo na tri boda, cijela svlačionica živi za ta tri boda."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!