Košarka

Hrvatski košarkaši pobjedom protiv Irske prošli pretkvalifikacije za EuroBasket

Krešimir Milić • subota, 29.07.2023.
Hrvatski košarkaši pobjedom protiv Irske prošli pretkvalifikacije za EuroBasket
Foto: Marin Sušić

Upisali su izabranici Josipa Sesara treću pobjedu u pretkvalifikacijama. Protiv Irske su slavili 95:61…

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini u pretkvalifikacijama za EuroBasket i nastup u glavnoj kvalifikacijskoj rundi. Treću pobjedu u pretkvalifikacijama za odlazak na EuroBasket upisali su slavljem protiv Irske 95:61 (20:12, 22:22, 21:8, 32:19).

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krenuli su izabranici Josipa Sesara ozbiljno u dvoboj i poveli sa 17:7, a prvu četvrtinu zaključili su s osam poena prednosti. U drugoj četvrtini pao je ritam Hrvatske, ali u trećoj dionici ubacuju u brzinu više i rade nedostižnu razliku za Irce.

Tu je susret definitivno bio riješen , a u četvrtoj četvrtini su mirno susret priveli do pobjede.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Dario Drežnjak sa 17 i Toni Perković s 15 koševa, a kod Iraca najefikasniji s 12 poena bio je Lorcan Murphy. Hrvatski košarkaši su na vrhu ljestvice s maksimalnim učinkom s tri pobjede u isto toliko nastupa, a Irska je na omjeru 1-2, dok je Luksemburg na 0-2.

Pred Hrvatskom je još jedna utakmica s Luksemburgom koja se igra u srijedu. Ovog ljeta hrvatski košarkaši igrat će još na prekvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, a igrat će se od 12. do 20. kolovoza u Istanbulu gdje će im protivnici biti reprezentacije Belgije, Švedske i Nizozemske.

Foto: Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!