Tenis

Borna Gojo u prvom kolu ATP turnira u Los Cabosu svladao bivšeg 17. igrača svijeta

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2023.
Borna Gojo u prvom kolu ATP turnira u Los Cabosu svladao bivšeg 17. igrača svijeta
Foto: EPA

Borna Gojo odlično je krenuo na ATP turniru u Los Cabosu. U teškim uvjetima uz veliku vlagu u zraku i visoku temperaturu, stigao je do pobjede u prvom kolu protiv Čileanca Cristiana Garina...

Čileanac Cristian Garin nekadašnji je 17. igrač svijeta i sigurno vrijedi više od trenutnog 101. mjesta na ATP ljestvici. U meču protiv Borne Goje pokazao je u nekoliko navrata sav svoj talent, ali i Gojo je bio raspoložen, pogodio niz teških udaraca i prošao dalje.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gojo je izborio mjesto u drugom kolu zahvaljujući pobjedi u tri seta, odlično je servirao, bio znatno agresivniji i u konačnici zasluženo slavio.

U prvom setu break prilika nije bilo do same završnice kada Gojo kod 5:4 dolazi do 0:40 i tri vezane set lopte. Čileanac se spasio, ali kod 6:5 Gojo ponovno dolazi do 0:40 i ovaj put koristi drugu set loptu te uzima set sa 7:5.

Odmah na početku drugog seta Garin je došao do breaka i Gojo se pokušavao vratiti bezuspješno do osmog gema kada je ipak uspio napraviti break i poravnati na 4:4. Međutim odmah nakon toga ponovno gubi servis i garin dolazi do seta sa 6:4.

U trećem setu obojica su čvrsto držali svoj servis i nisu dopustili protivniku nikakve prilike, osim u četvrtom gemu kada Gojo koristi mini krizu Garina, radi break i do kraja seta čuva tu prednost.

Hrvatski tenisač pogodio je 20 as servisa i imao 42 winnera što je čak 24 više od Garina. U drugom kolu igrat će protiv osmog nositelja Bjelorusa Ilje Ivaške koji je u tri seta svladao Kazahstanca Beibita Žukajeva.

ATP Los Cabos, prvo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) - Cristian Garin (Čile) 7:5, 4:6, 6:3

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!